«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Ο.Α.Σ Αιτ/νιας για το Κιλελέρ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας καταγγέλλει την απόφαση – διαταγή της κυβέρνησης που για την εφαρμογή του μνημονίου και ειδικά για την εξόφληση της δανειακής σύμβασης ρίχνει και τα χρήματα που προορίζονταν για πληρωμή των αγροτών.

Συγκεκριμένα με απόφαση της συγκυβέρνησης τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (300 εκ. Ευρω) θα δοθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας και αυτό για να μπορέσει η κυβέρνηση με το χρήμα που παίρνει από φορείς ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΛΓΟ κ.α να αντιμετωπίσει άλλες ανάγκες με βάση τις υποχρεώσεις της από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές...

Παρ’ όλες τις εξαγγελίες και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουμε την παραγωγή, βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Οι πολιτικές της νέας ΚΑΠ, τις οποίες η νέα κυβέρνηση δεν απορρίπτει, συνεχίζουν να συμπιέζουν το πενιχρό εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και τις βασικές.
Με την ίδια αγωνιστική διάθεση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποκρούσουμε τις αντιαγροτικές αποφάσεις, να βάλουμε φρένο σε σχεδιασμούς για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει την αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή.

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας συντάσσεται απόλυτα με το κάλεσμα που συνέταξε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και καλεί τους συνάδελφους αγρότες κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε άμεση αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι και στη νέα συγκυβέρνηση και την ΕΕ. Καλούμε όλη την αγροτιά που πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική να δηλώσει δυναμικά το παρών της στο συλλαλητήριο που η σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων αποφάσισε
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 το μεσημέρι, στο χώρο του μνημείου της θυσίας των κολίγων