«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιαστήκαν τέσσερις κλοπές στο Αγρίνιο

 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού Ρομα για διακεκριμένες κλοπές
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τέσσερις κλοπές σε καταστήματα και σε Θρησκευτικό Σύλλογο, στο Αγρίνιο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, Ρομά, για διακεκριμένες κλοπές.
 Ειδικότερα...
ο 22χρονος διέπραξε από τις (28-2-2015) μέχρι και (3-3-2015) στο Αγρίνιο, σε τρία καταστήματα και ένα σύλλογο, τέσσερις κλοπές, κατά τις οποίες αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1180) ευρώ και  τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή).

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και ευρήματα που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 22χρονου, τον οποίο εντόπισαν χθες (8-3-2015) το πρωί ,στο Αγρίνιο.

Στην κατοχή του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο είχε αφαιρέσει στις (3-3-2015), από τα γραφεία του Θρησκευτικού Συλλόγου στο Αγρίνιο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 22χρονος δρούσε κυρίως νυχτερινές ώρες, και παραβιάζοντας τις θύρες και τα παράθυρα των καταστημάτων εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, όπου ο δράστης στις (28-2-2015) το βράδυ  εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Αγρίνιο, παραβιάζοντας την θύρα εισόδου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή του αφαίρεσε το καταγραφικό κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας, προκειμένου να δυσχεράνει το έργο των Αρχών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής αποδόθηκε στον υπεύθυνο του Θρησκευτικού Συλλόγου.

Ανάληψη καθηκόντων Γενικού Περ.Αστ. Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγου Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ανακοινώνεται ότι την (7-3-2015), ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο Υποστράτηγος Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ του Χαράλαμπου.
·        Γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα.
·        Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το έτος 1982 ενώ αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1987.
·        Μέχρι και το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
·        Με τους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου διετέλεσε Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
·        Με το βαθμό του Υποστρατήγου, υπηρέτησε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων και Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.
·        Έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε πλείστα σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
·        Του απονεμήθηκαν για την υπηρεσιακή του απόδοση πολλές ηθικές αμοιβές.
·        Έχει διατελέσει επί 12 έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας και ισάριθμα ως μέλος και Αντιπρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών.
·        Έχει διατελέσει μια θητεία ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Συνδικάτου.
·        Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.
·        Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη και ένα γιό.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας.



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Α. Τροχαία ατυχήματα

Στη εδαφική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα έναντι 33 που είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του 2014. Ειδικότερα σημειώθηκαν :

  • 4 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 3 τον Φεβρουάριο του 2014.
  • 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 5 τον Φεβρουάριο του 2014.
  • 15 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 25 τον Φεβρουάριο του 2014.



Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 27 παθόντες έναντι 44 τον Φεβρουάριο του 2014:

Ειδικότερα καταγράφηκαν :

  • 4 νεκροί έναντι 3 τον Φεβρουάριο του 2014.
  • 1 σοβαρά τραυματίες έναντι 5 τον Φεβρουάριο του 2014.
  • 22 ελαφρά τραυματίες έναντι 36 τον Φεβρουάριο του 2014.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Απόσπαση της προσοχής του οδηγού

Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά το μήνα Φεβρουάριο του 2015 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 239 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 6.573 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 224 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.384 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :

  • 1.875
για υπερβολική ταχύτητα
  • 274
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 434
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 196
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 108
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 31
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 53
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 131
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 13
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 128
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 114
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 27
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση





Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :