«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ καλύτεροι απο έναν
Επανέρχονται οι Αποδοτοί, παίρνει θέση ο Καρακώστας
Οι δύο είναι καλύτεροι απ' τον έναν. Κι ας κοστίζουν κάτι παραπάνω. Με δύο Δήμους ως Ναυπακτία θα έχουμε αυξημένο λειτουργικό κόστος ως προς το κομμάτι των αιρετών, αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, θα έχουμε και δύο προϋπολογισμούς, δύο εισόδους χρημάτων από το κεντρικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση και - το κυριότερο - δύο φωνές σε κεντρικό επίπεδο, που όταν χρειάζεται θα ενώνονται σε κάποιον κοινό σκοπό. Συν το γεγονός ότι έτσι δίνουμε ελπίδα-όχι απαραίτητα ζωή- στα χωριά της Ναυπακτίας. Όλα τα παραπάνω με μια βασική προϋπόθεση. Ότι θα ισχύσουν τα κριτήρια για πρόβλεψη και ενίσχυση των Ορεινών Δήμων, έτσι όπως τα ορίζει τόσο ο Καλλικράτης όσο και η πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΚΕ. Αν η κυβέρνηση τελικά αποφασίσει διαφορετικά, θα πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Και το συμφέρον μας είναι η φωνή της Ναυπακτίας να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη.

Φωτιές ανάβει το μυστικό μνημόνιο για το ΤΕΙ
Μυστικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΚΕΔ και Υπουργείου(;), που υπογράφηκε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ρίχνει λάδι στην καυτή υπόθεση των μόνιμων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ στη Ναύπακτο, που παραμένουν ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο.

Ενός σεισμού, μύρια έπονται
Τα 5,2 Ρίχτερ της περασμέ νης Δευτέρας προβλημάτισαν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όχι όμως και τους επιστήμονες. Σημαντικά τα προβλήματα που μας άφησε ο σεισμός στο Ειρηνοδικείο, ενώ οι μαθητές του ΕΠΑΛ βγήκαν και πάλι στο δρόμο, ψάχνοντας τους υπευθύνους.

Ανάπτυξη με σκουπίδια
Κάτοικοι και επιχειρηματίες της Βλαχομάνδρας αντιστέκονται στην επιπλέον μεταφορά σκουπιδιών από άλλους Δήμους, ζητώντας πρώτα την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Το μοναδικό χωριό του Δήμου με τουρισμό στενάζει από την έλλειψη υποδομών, τη στιγμή που ο Δήμος απουσίαζει και η Νομαρχία παίρνει αποφάσεις προς όφελος άλλων.

Από υποσχέσεις πάμε καλά
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας - Δωρίδας είχε την περασμένη εβδομάδα σειρά συναντήσεων στην Αθήνα, ζητώντας λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Το σακούλι με τις υποσχέσεις επέστρεψε γεμάτο, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για την υλοποίησή τους, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα.

Καλλικράτης ο Ναυπάκτιος
Ο Γιώργος Χριστιάς σε μια απολαυστική ανάλυση γράφει για το αύριο της Ναυπακτίας, μετά και τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, σκιαγραφώντας το προφίλ των εκπροσώπων μας. Πρωταγωνιστές οι Θανάσης Μπουλοσούζας, Θυμιοσταμάτης Σώκος, καθώς και οι Νταουσανοκονίδας και Καρακωσταντόπουλος σε guest ρόλους.

Έρχεται το Καρναβάλι
Ξεκινούν στις 30 Ιανουαρίου οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η αυλαία θα ανοίξει με συναυλία ροκ συγκροτημάτων της πόλης και θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα στο λιμάνι. Διαβάστε όλο το πρόγραμμα αναλυτικά.

Οχτασέλιδο ένθετο Αθλητικών: Αστέρας. Μισός Τίτλος!