«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τα τρακτέρ μαρσάρουν… τα κόμματα σπικάρουν!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα του επαγγέλματός τους έρχονται γι’ ακόμα μια χρονιά οι Έλληνες αγρότες.
Προβλήματα, που σχετίζονται κυρίως με την τύχη των αγροτικών μας προϊόντων στην αγορά, το κόστος παραγωγής τους, αλλά και την αναποτελεσματική λειτουργία του κράτους, σε θέματα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς των προϊόντων αυτών, επιτείνονται τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την πετρελαϊκή και την παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε.
Οι Έλληνες αγρότες στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, ένιωσαν την αμέριστη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόσο με θεσμικά, όσο και με οικονομικά μέτρα.
Σήμερα, όμως, η αγωνία τους είναι μεγαλύτερη, όχι μόνο γιατί δεν νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον τους στο επάγγελμα, αλλά και γιατί δεν βλέπουν να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της παρούσης κρίσης από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Συμπαραστεκόμενοι στους αγώνες των Ελλήνων αγροτών και συμμεριζόμενοι τα προβλήματά τους, καλούμε το ΠΑΣΟΚ να πάψει να αντιπολιτεύεται τη Νέα Δημοκρατία και να λειτουργήσει ως Κυβέρνηση, καταθέτοντας στον ελληνικό λαό, τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα.
Με τις μέχρι σήμερα γενικολογίες και τα ευχολόγια, όχι μόνον δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά χάνουμε και πολύτιμο χρόνο.
Ως Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών. Διαφωνούμε, όμως, με το κλείσιμο των δρόμων και τη λογική της πρόκλησης προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες της χώρας.
Περιμένουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για να κάνουμε παρατηρήσεις και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για το καλό του αγροτικού κόσμου και της χώρας».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ελλάδας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς που ξεσηκώνεται σε όλη τη χώρα για να εμποδίσει στο ξεκλήρισμά της. Είναι μονόδρομος η συσπείρωση και ο αποφασιστικός και επίμονος αγώνας για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση στην ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.
Οι εξευτελιστικές τιμές στις οποίες οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι εξαναγκάζουν τους αγρότες να πωλούν τα προϊόντα τους, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής, δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από αυτή την πολιτική ωφελούνται οι καπιταλιστές αγρότες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι' αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους.
Καμία ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αιτήματά των φτωχομεσαίων αγροτών και ότι τα προβλήματα θα λυθούν με εθνικό διάλογο και συνεννόηση. Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν άφθονα όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι μεγαλοεισαγωγείς - μεγαλοεξαγωγείς που έχουν τεράστια κέρδη.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς γιατί η δικαίωση της πάλης της αποτελεί προϋπόθεση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα, για να αντιμετωπιστεί η διατροφική εξάρτηση της χώρας. Λαϊκή συσπείρωση και δράση για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή θύελλα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Η κυβέρνηση ας μην κοροϊδεύει. Η πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει εξυπηρετεί εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά. Γι' αυτό ο αγώνας της είναι μονόδρομος.

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, για τα αγροτικά μπλόκα
δήλωσε τα εξής:

«Οι συνεχείς υποχωρήσεις στο παρελθόν σε
ανάλογες πρακτικές όπως είναι τα μπλόκα
ενδυναμώνουν την κλιμάκωση τέτοιων
δυσμενών για την χώρα πρωτοβουλιών. Οι αγρότες δοκιμάζονται και πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική ενίσχυσης της προσφοράς τους η οποία όμως -ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην τους κοροϊδεύουμε- περνά από τις Βρυξέλλες».
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, τα τραγικά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των αγροτών δεν λύνονται με υποσχέσεις και προσχηματικό διάλογο.
Η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές και στρατηγικό σχεδιασμό. Μόνο έτσι η αγροτική παραγωγή θα πάρει την θέση που της αξίζει σαν βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της υπαίθρου και συνολικά της χώρας.

Η εξαγγελθείσα «αγροτική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι υπονομευμένη εξαρχής απ’ τα δημοσιονομικά πλαίσια που έχει διαμορφώσει η ίδια.
Φαίνεται πως τους αγρότες τους θυμούνται όταν είναι στην αντιπολίτευση και τους ξεχνούν όταν γίνονται κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ : Όλοι οι αγρότες, για μια ακόμα φορά είναι στους δρόμους!!!

Δεν κουράστηκαν; Θ’ αναλογίζεσαι!

Όχι δεν κουράστηκαν! Γιατί τους ταλανίζει μια ζωή, η άδικη εκμετάλλευση του ιδρώτα τους!

Όχι δεν κουράζονται! Όσο θα υπάρχει πολιτικός που βγήκε απ’ τα σπλάχνα τους και εθελοτυφλεί !

Αυτός που με «μια αγκαλιά καπνό, φωτογραφία» εξαγόρασε την περήφανή του αγροτική καταγωγή ...για μια καρέκλα!

Όχι δε θα κουραστούν! δε θα κουραστεί τούτος ο λαός, όσο τα βασανιστικά προβλήματα της αγροτιάς, διαχρονικά τον ταλανίζουν!

Δεν μπορεί να ξεχάσει τον Αντύπα, να διατρέχει τον Θεσσαλικό κάμπο, αφυπνίζοντας αγροτικές συνειδήσεις και ποτίζοντάς τον με το αίμα του!

Δεν μπορεί να ξεχάσει τον Μήτσο Βλάχο, να δίνει την ζωή του, στη γέφυρα του Άσπρου (Αχελώου) για τα λαϊκά δίκια!

Όσο δεν μπορεί να ξεχάσει τον πατέρα του, που τον ανέθρεψε με τίμιο ψωμί, απ’ τα ροζιασμένα χέρια του!

Δεν μπορεί να ξεχάσει! όχι δεν μπορεί!! τους δικούς του αγώνες, που δεν πήγαν και δεν θα πάνε χαμένοι, όσο υπάρχουν αληθινοί, γνήσιοι και ανυπόταχτοι αγωνιστές αγρότες!

Ας ρίξουν λίγο την επίπλαστη περηφάνια τους, οι περισσότεροι βουλευτές κι ας κοιτάξουν λίγο το παρελθόν τους, ίσως εκεί δουν μια αγρότισσα μάνα, να τους δίνει το αίμα της καρδιάς της, για να μάθουν δυο αράδες γράμματα…για να γίνουν «καλοί για την κοινωνία»!!!

Γιατί προδώσατε την καταγωγή σας, γιατί;


Δημήτρης Ντόκας