«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δραστηριότητες του κ. Π. Κουρουμπλή

Αναφορά κατάθεσε στη Βουλή ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου με θέμα τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και ωρομισθίων).
Η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας στον κ. Κουρουμπλή διαβεβαίωσε ότι όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών γενικότερα, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, που θα ρυθμίζει στο σύνολό της το σύστημα διορισμών και προσλήψεων.
Επίσης συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο κος Κουρουμπλής με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κο Τάσο Αποστολόπουλο, με την παρουσία των διοικητικών συμβουλίων των Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου, Κατοχής και Νεοχωρίου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης «η συντήρηση των αποστραγγιστικών έργων της περιοχής, των οποίων η μη συντήρηση απειλεί με καταστροφές σε περίπτωση πλημμύρας».
Ο κος Τάσος Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση που αφορά στη συντήρηση των αποστραγγιστικών έργων των περιοχών Νεοχωρίου, Κατοχής και Μεσολογγίου και να διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ανακατασκευής τους με βάση την υπάρχουσα μελέτη.
Επίσης συζητήθηκε και το ενδεχόμενο εγκατάστασης ηλεκτροβανών στα Τ.Ο.Ε.Β. των εν λόγω περιοχών για την καλύτερη διαχείριση του νερού.