«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 12787

ΑΡΙΘΜ. ΑΡΧ.:Τ/2/α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Το ότι βιομηχανικοί και εμπορικοί όμιλοι όπως:

3-4 για το αγελαδινό γάλα

4 για τα κοτόπουλα

5 για τα δημητριακά

3 για τη βιομηχανική ντομάτα

Ελέγχουν την αγορά των αγροτικών προϊόντων, στραγγαλίζουν τους αγρότες, ληστεύουν τους καταναλωτές και αισχροκερδούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου είναι άνευ σημασίας για τους κυβερνώντες και τους υπηρέτες τους στα λεγόμενα μέσα ενημέρωσης.

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι (κυβερνήσεις – αφεντικά και εργαζόμενοι – δούλοι) ξεσκίζονται για τις δυσκολίες της μετακίνησης και ωρύονται για τη στέρηση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να οδηγούν ελεύθερα στους δρόμους. Γιατί γι΄ αυτούς αυτό είναι το σημαντικό!!!

Εκχωρώντας λογική και αλληλεγγύη έκαναν τον συνάνθρωπο εχθρό και του αρνούνται το δικαίωμα για αξιοπρεπή ζωή για να μην αργήσουν στο ραντεβού τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

ü Στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, να μείνουν στα χωριά τους, να μην ξεκληριστούν, να μη συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, να μην δημιουργηθούν και πάλι τσιφλικάδες.

ü Στηρίζει τους αγώνες για την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών ειδών διατροφής.

ü Είναι με τους αγρότες στα μπλόκα και απέναντι σε αυτούς που τους χαϊδεύουν ή τους φτύνουν ανάλογα με το αν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

1. Δηλώνει ότι: βρίσκονταν και βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ και πανελλαδικά, στήριζε και στηρίζει τους Αγώνες τους έμπρακτα.

2. Θυμίζει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είναι ένας από τους ελάχιστους φορείς πανελλαδικά που έχει στηρίξει τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις (κλείσιμο δρόμων κ.λ.π.) και έχει αντιπαρατεθεί με όλους όσους «εξοργισμένους και αγανακτισμένους» κατασυκοφαντούσαν τους αγρότες και επέκριναν τις μορφές των αγώνων τους.

3. Τονίζει ότι η στάση του αυτή ήταν και είναι απόρροια της βαθιάς του πεποίθησης:

α) ότι λαός χωρίς λεφτά = μαγαζιά κλειστά

και

β) ότι η κοινή δράση όλων όσων πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές - εγχώριες και ευρωπαϊκές - αποτελεί τη μόνη απάντηση και διέξοδο.

Τέλος εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α. δεν θα παραθέσουμε θέσεις με τα αιτήματά τους που στηρίζουμε, θα πούμε απλώς σαν επίλογο ότι στηρίζουμε τις μορφές αγώνα που επιλέγουν και ευχόμαστε να κυριαρχήσουν στο χώρο τους πλειοψηφίες τέτοιες που δεν θα ξεπουλάνε τους αγώνες τους.

ΓΕΝΑΡΗΣ 2010 Το Δ.Σ. του ΕΣΑ