«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Αγρότες-Κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων!

Τα μπλόκα των αγροτών της Νίκαιας και του Προμαχώνα κάλεσαν σε σύσκεψη όσους συμφωνούν με το κοινό πλαίσιο δράσης. Στη σύσκεψη αυτή συμμετέχει και το μπλόκο της Ερμίτσας.
Το κοινό πλαίσιο περιλαμβάνει εννιά σημεία. Πρόκειται για τα επτά σημεία που είχε προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα δύο που προστέθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης. Έτσι στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται:
*Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα η μη».
*Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
*Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
*Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
*Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.
*Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια με παραγραφή των επιτοκίων.
*Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής
Και του αγροτικού κεφαλαίου απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
*Να μην μπει Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στα χωράφια.
*Να διπλασιαστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες και οι πολύτεκνες αγρότισσες να έχουν τα ίδια δικαιώματα που ισχύουν στις άλλες κατηγορίες πολυτέκνων.
Οι αγρότες των μπλόκων τονίζουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο για να δοθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα, όσο και για την προοπτική της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Στο δίκαιο αγώνα συμπαραστέκεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ αναφέρουν ότι είναι δίπλα στους αγρότες, στηρίζοντας την προσπάθειά τους για παραμονή τους στην παραγωγική διαδικασία, καθότι είναι και το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής Οικονομίας, σήμερα. Καλούς επίσης τους αγρότες σε συμπόρευση στην προσπάθεια για συνέχιση ύπαρξης του ΕΛΓΑ ως Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας με αντικείμενο την ενεργητική προστασία και ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας, καθώς και το έργο της χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Ο αγώνας μας για την επιβίωσή μας είναι δίκαιος
Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε!!

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο μας στην Ερμίτσα.
Με την παρουσία μας και τα μηχανήματά μας να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την εξαθλίωση της αγροτιάς.

Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Ερμίτσας.