«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ (Α.Σ.Ε.)
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
«Κυβερνητικός λαγός το Προεδρείο της ΕΣΕΕ και οι παρατάξεις που στηρίζουν τους «διαλόγους»
Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η οργή των συναδέλφων ήταν και ο λόγος που υποχρεώθηκε το 2008 το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ να πάρει απόφαση για πανελλαδική απεργία.
Κορυφαία στελέχη του σημερινού Προεδρείου της ΕΣΕΕ τότε τάχθηκαν κατά της απεργίας και κάποια την υπονόμευσαν.
Σήμερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με άλλο περιτύλιγμα προχωρά σε αυτό που είχε αποφασίσει η Ν.Δ. και το πήρε πίσω απ’ αφορμή το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και το πολιτικό κόστος.
Η σημερινή κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το πρόσφατο της εκλογής της και την ουσιαστική σε τέτοιες επιλογές στήριξη της Ν.Δ. με το τρυκ της συγκέντρωσης αποδείξεων, προχωρά ουσιαστικά στην κατάργηση του Αφορολόγητου Ορίου.
Είναι βέβαιο όμως ότι οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις πάλι δεν αρκούν για την εφαρμογή μιας τόσο ανάλγητης πολιτικής απόφασης αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμη και αυτό είναι η επιπλέον στήριξη και πολιτική νομιμοποίηση.
Αυτή λοιπόν τη δουλειά ανέλαβε να φέρει σε πέρας το Κυβερνητικό Προεδρείο της ΕΣΕΕ που έχοντας και την αβάντα των 2 Συνδυασμών (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ – Τζίκας και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ – Ρώρος) για συμμετοχή στις «διαβουλεύσεις» βγήκε παραμονή Χριστούγεννα να δηλώσει ότι:
« ο εμπορικός κόσμος της χώρας επιδοκιμάζει και επικροτεί την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να συνδέσει την προσκόμιση αποδείξεων για αγορές διαρκών καταναλωτικών προϊόντων με το αφορολόγητο όριο και την έκπτωση φόρου».
Ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι η μετατροπή των καταναλωτών σε συλλέκτες και κυνηγούς αποδείξεων θα λύσει το πρόβλημα του παράνομου υπαίθριου παραεμπορίου.
Η Α.Σ.Ε. δηλώνει ότι καθόλου δεν την ξαφνιάζει η συμπεριφορά αυτή της ΕΣΕΕ.
Είναι σαφές ότι, όταν Κορωνίδα της πολιτικής σου αποτελεί το να’ σαι το καλό παιδί απέναντι στη κάθε κυβέρνηση, επόμενο είναι να συμπεριφέρεσαι σαν αυλοκόλακας.
Η Α.Σ.Ε.:
1. Απευθύνεται σε αυτούς που ψήφισαν έναν τέτοιο συσχετισμό δύναμης στην ΕΣΕΕ και τους καλεί να αντιδράσουν για να μειώσουν τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολόγησε η ψήφος τους στις εκλογές της ΕΣΕΕ.
2. Θυμίζει ότι η ΕΣΕΕ έχει αποδεχτεί και στηρίζει επίσης την φοροκλεπτική συνάφεια, την εξωλογιστική, υποκειμενική φορολόγησή μας, το μειωμένο σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες δικό μας αφορολόγητο όριο κ.α.
3. Τονίζει ότι αποτελεί χοντροκομμένη κοροϊδία να μην απαιτούν και να μην διεκδικούν εδώ και τώρα εφαρμογή των νόμων για τις παρανομίες και να υποστηρίζουν σαν αντίδοτο το σαφάρι συγκέντρωσης αποδείξεων.
4. Καλεί τα Δ.Σ. Συλλόγων, Ομοσπονδιών και Αντιπροσώπους να απαιτήσουν από την ΕΣΕΕ απόλυτη εμμονή στις παρακάτω βασικές διεκδικήσεις:
Φορολογικό σύστημα που θα μας φορολογεί αποκλειστικά με βάση τα κέρδη μας, θα αναγνωρίζει τα έξοδά μας, τα βιβλία και τα παραστατικά μας, θα την ελέγχει και θα κλείνει τη χρήση.
Κατάργηση του καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων, του εξωλογιστικού προσδιορισμού των εσόδων, της συνάφειας, των περαιώσεων.
Αφορολόγητο όριο, ατομικό 15.000€, οικογενειακό 30.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί.
Κατάργηση της φορολογίας στα κέρδη των συνεταιρισμών και των προσωπικών εταιρειών.
Αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα μεγάλα εισοδήματα.(45%)
Δραστική μείωση των έμμεσων φόρων, μηδενικό Φ.Π.Α. στα αναγκαία και στοιχειώδη είδη και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης που απαιτούνται για την επιβίωση, τη μόρφωση και υγεία.
Τέλος, καλεί τις συνεργαζόμενες τρεις παρατάξεις της ΕΣΕΕ να αποκόψουν την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων και να απαντήσουν, έντιμα, απέναντι στους ψηφοφόρους τους, επί της ουσίας των καταγγελιών μας κι όχι με τις γνωστές, νεοφιλελεύθερες υπεκφυγές τους.
Για να μάθουν όλοι, σιγά σιγά, ποιοι εκπροσωπούν ποιους!

15-1-2010 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ Α.Σ.Ε.