«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Όποιος συλλογάται λεύτερα, συλλογάται καλά!!!

Σε τούτη την αλλοπρόσαλλη εποχή, με την μαζική και αχαλίνωτη παρεκτροπή. Με την εγωκεντρική και φιλοτομαρίστικη, κερδοσκοπική συμπεριφορά. Με την παρερμηνεία εννοιών, δοξασιών, αξιών μέχρι παροξυσμού!
Ευτυχώς, ένα μέρος της κοινωνίας… «συλλογάται καλά»!
Αυτό το απαρτίζουν λεύτεροι άνθρωποι!
Γιατί, όπως έλεγε ο Ρήγας Βελεστινλής, «όποιος συλλογάται λεύτερα, συλλογάται καλά»!
Μερικοί φαίνεται να πέφτουν απ’ τα σύγνεφα, με τα διαδραματιζόμενα.
Αμ φυσικό είναι, αφού προέρχονται… απ’ τον πλανήτη Άρη!
Και στην ουράνια καθοδική ρότα τους, κάνουν και μια στάση …στα σύγνεφα!
Δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, γι’ αυτό ξαφνιάζονται κι αν δε συμβαίνει αυτό, υποκρίνονται. Όπως και να ’χει όμως το πράγμα, συντελούν στο να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η κατάσταση, δυναμιτίζουν την σύγχρονη λαϊκή, Ελληνική πραγματικότητα!
Δηλώσεις της κ. Κ. Μπατζελή:
"Το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, με τον οποίο συντονίζονται συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες ή ορίζονται από προσωπικές στρατηγικές, τρελαίνονται από τη δημοσιότητα, περιφρονούν την πολιτική ηγεσία της χώρας και θεωρούν εαυτούς μικρούς ανεξάρτητους ηγέτες, που δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν"
Για να πάμε και στο αμίμητο:
«Έχουμε τρελαθεί τελείως;» αναρωτήθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή
Και συνεχίζει: «ζούμε, σε συνθήκες οικονομικής και εθνικής κρίσης, μιαν αθλιότητα λαϊκισμού χωρίς τέλος, από μη νομιμοποιημένους συνδικαλιστές και πολιτικά κόμματα».
Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση να πληρώσουν. Πάντως η μάνα μας, που έσπασε τα κόκαλά της μέσα στα καπνοχώραφα να μας μεγαλώσει, δεν ευθύνεται!!!
Τώρα για το ποιος και γιατί κι αν έχει τρελαθεί, πρέπει να ψαχτούμε για να το βρούμε!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο μπάρμπας μου ο Λευτέρης, που είναι στο δρόμο …στο μπλόκο της Ερμίτσας. Πού παίρνει επιδότηση 390 ευρώ το χρόνο και πάνε να του την κόψουνε κι αυτή. Γιατί πάνε να αφαιρέσουν τις επιδοτήσεις 300.000 αγροτών, που παίρνουν κάτω από 400 ευρώ!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί και ο φίλος μου ο Λάκης, που πούλησε φέτος 280 κιλά βρώσιμες ελιές Αγρινίου και εισέπραξε 120 ευρώ!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο ξάδελφός μου ο Ηλίας, που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει φυτοφάρμακα και λιπάσματα, που είναι έρμαιο των μονοπωλίων των αγροτικών εφοδίων και των εργαλείων!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο συχωριανός μου ο Τάκης …πρώην καπνοκαλλιεργητής που του κόβουν το 50% από την επιδότηση!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο φίλος μου ο Γιώργος, που ήρθε στα χέρια με «τον παραλήπτη ελαιών» που κατέληξε, αφού «τους έφερε όλους γύρα» δυσαρεστημένος, επειδή δεν τον πλήρωνε για τις ελιές που του παρέδωσε! Όλη η θάλασσα αρμυρή είναι!!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί το 80% των μικροαγροτών που παίρνει το 20% των επιδοτήσεων!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο γείτονάς μου ο Κώστας, που διαμαρτύρονταν και φώναζε «Απατεώνες»! «Λαμόγια της ΠΑΣΕΓΕΣ»! έξω απ’ την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών!! γιατί του ζητούσαν «αναγκαστικά και παράνομα», να πληρώσει διπλάσια φέτος από πέρυσι, για την «Ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του»!!!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί, ένας νέος άνθρωπος που με πλησίασε με παράπονο και μου είπε: «Είμαι νέος αγρότης, απ’ το Παναιτώλιο, θέλω να κουβεντιάσουμε»
Κι έσταζαν πίκρα τα χείλη του!
Θα σε ξαναβρώ φίλε και θα τα πούμε!!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Σπύρος Κοτοπούλης, που τον κάλεσαν σήμερα να απολογηθεί …γιατί παλεύει για τον ιδρώτα του!
Παλεύει μαζί μ' όλη την αγροτιά, προτάσσοντας ουσιαστικά αιτήματα:
1.Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
2. Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τα εισαγόμενα προϊόντα.
3. Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και κατάργηση όλων των περιορισμών-παρακρατήσεων.
4. Μείωση του κόστους παραγωγής.
5. Τριετές "πάγωμα" χρεών με την κατάργηση πανωτοκιών
6. Δίκαιες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ με τροποποίηση του κανονισμού.
Αυτούς και άλλους σαν κι αυτούς, εγώ συνάντησα στα μπλόκα!!!
Σίγουρα δεν έχει τρελαθεί η φτωχή αγροτιά, που την ταλανίζει ο χιονιάς στους Εθνικούς δρόμους το καταχείμωνο, που αντιστέκεται γιατί ξέρει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μεθοδεύει και επιδιώκει να την ξεκληρίσει, να περιέλθει η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες!
Πάντως αν «Έχουμε τρελαθεί τελείως;» Είχαμε τρελαθεί και τη μέρα των εκλογών!
Που την Κυριακή ψηφίζουμε και τη Δευτέρα σιχτιρίζουμε!!!
Δημήτρης Ντόκας