«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέο «πρόγραμμα σταθερότητας κι ανάπτυξης » τριετούς διάρκειας, καλούνται και πάλι οι εργαζόμενοι, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.
Με βάση τις κατευθύνσεις και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη στήριξη της ηγεσίας της Ν.Δ. , των βιομηχάνων και τραπεζιτών και της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε., η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα :
- Οργανώνει νέα φορολογική επιδρομή με κατάργηση του αφορολόγητου , αύξηση του Φ.Π.Α. , ειδικούς φόρους σε καύσιμα , ποτά, τσιγάρα, αύξηση διοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης .
- Ιδιωτικοποιήσεις σε ότι απέμεινε στο δημόσιο τομέα , μείωση χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων – που ήδη είναι σε άσχημη κατάσταση- πάγωμα και μείωση των μισθών και συντάξεων , απελευθέρωση υπηρεσιών με την οδηγία «Μπολκεστάιν» , νέες ομαδικές απολύσεις και εφαρμογή πλήρως ευέλικτων μορφών εργασίας και ΣΤΕΪΤΣ
- Ταυτόχρονα ετοιμάζει νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και κίνητρα , μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και κατάργησή τους , μεγαλώνοντας έτσι τα υπερκέρδη τους, ενώ παράλληλα δίνει εκατομμύρια ευρώ καθημερινά για την αποστολή και διατήρηση στρατιωτικών δυνάμεων εκτός Ελλάδας , αυξάνοντας έτσι το δημόσιο έλλειμμα που υποτίθεται θέλει να μειώσει
Πρόκειται για την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων και σαν τέτοια θα πρέπει να καταδικαστεί.
Οι εργαζόμενοι αγωνιστικά και με βάση τις προτάσεις του ΠΑΜΕ θα πρέπει να διεκδικήσουν :
- Βασικό μισθό 1.400€, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120€, κατάργηση του Φ.Π.Α. και των ειδικών φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης , φορολόγηση στο 45% στο μεγάλο κεφάλαιο, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 € με προσαύξηση 5.000€ για κάθε παιδί.
- Δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.