«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου και Δωρίδας – Ναυπακτίας συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Ε.Κ. Ναυπακτίας – Δωρίδας αποτελούμενη από τους προέδρους Γερ. Θεοφιλάτο και Μένιο Χάρο καθώς και μέλη των Δ.Σ. επισκέφτηκαν το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Συνομίλησαν για αρκετή ώρα με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής του Νέου Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Οινιάδων, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις τους.
Επίσης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δωρίδας – Ναυπακτίας συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών που κορυφώνεται σε όλες τις γωνιές της χώρας.
Πιστεύουμε ότι το βασικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο αγροτικός κόσμος είναι η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής. Ο αγροτικός τομέας, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Αυτό φαίνεται με την μείωση της γεωργικής παραγωγής και με την μείωση επίσης του αγροτικού πληθυσμού. Απαιτούνται αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα.
Επίσης χρειάζεται και η ριζική αναδιοργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος, το χτύπημα των καρτέλ, των μεσαζόντων και των εμπόρων καθώς επίσης και η ανεξέλεγκτη κερδοφορία των τραπεζών. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε όλοι μας, κυβέρνηση, κόμματα και κοινή γνώμη ότι η γεωργική δραστηριότητα είναι μια απ’ τις ελάχιστες παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.
Η αγροτική παραγωγή πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει σαν ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της υπαίθρου αλλά συνολικά και της χώρας.

Γεράσιμος Θεοφιλάτος Μένιος Χάρος
Πρόεδρος ΕΚ Μεσολογγίου Πρόεδρος ΕΚ Ναυπ.-Δωρ.