«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μαρσάρουν τα τρακτέρ στη Δυτική Ελλάδα!

Προσυγκεντρώσεις αγροτών, παρατηρούνται αυτή τη στιγμή, σ’ όλη τη Ελληνική ύπαιθρο. Κλιμακώνουν οι αγρότες τον αγώνα τους, προσανατολισμένοι προς μια δυναμική περισσότερο από κάθε φορά, μορφή πάλης.
Σε πολλές πλατείες χωριών είναι παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα, έτοιμα να κατευθυνθούν προς τους Εθνικούς δρόμους.
Δεν είναι τυχαίο πως αγρότες προσκείμενοι και προερχόμενοι από διαφορετικές κομματικές παρατάξεις, συμμετέχουν μαζικά σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις.
Οποιεσδήποτε κομματικές διαφορές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στη διεκδίκηση των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων τους.
Όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αγροτικού αγώνα, υπάρχει κατανόηση απ’ τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, απ’ όλους τους εργαζόμενους.
Αν αυτή τη φορά, δε βρεθούν «βιώσιμες λύσεις», με «μελλοντικές προοπτικές» για την αγροτιά, σίγουρα θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, τόσο στην επιβίωση των ανθρώπων της υπαίθρου, όσο και σ’ αυτήν την ίδια την Ελληνική οικονομία.
Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, οι αγρότες είναι στο πόδι, υπάρχει ήδη ένα μπλόκο στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.
Αγροτικά μηχανήματα είναι συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών, (όπως και στο Καινούργιο Τριχωνίδας απ’ όπου και οι φωτογραφίες), έτοιμα για την αυριανή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στον κόμβο της Ερμίτσας στο Παναιτώλιο.