«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 370 ΟΙ ΔΗΜΟΙ, 13 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο μετονομασθείς «Καποδίστριας 2» που παρουσιάσε ο Γ. Ραγκούσης στο Υπ. Συμβούλιο
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 370 ΟΙ ΔΗΜΟΙ, 13 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Από ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΕΣΠΑ και ΘΗΣΕΑ οι πόροι - Καταργείται το 42% -

Όλο το σχεδιο στην αυτοδιοίκηση gr


Τη "νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση" παρουσιασε και επίσημα σήμερα (Κυριακή) στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Την μετονόμασε μάλιστα από "Καποδίστρια 2" σε "Πρόγραμμα Καλλικράτης" ("ο στόχος για ένα καλό κράτος από τη μία και η λογική της Νέας Αρχιτεκτονικής από την άλλη, μας οδήγησε στη σύνδεση του συνολικού αυτού σχεδίου με το όνομα μιας εμβληματικής μορφής της αρχιτεκτονικής, του «Καλλικράτη». Που, όπως γνωρίζετε, δεν θεωρείται μόνο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα, αλλά και των Μακρών Τειχών, που ένωσαν Αθήνα και Πειραιά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης).

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για λιγότερους από 370 (από 380 για τους οποίους μίλησε στη χθεσινή - Σάββατο- συνεδρίαση του του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ) και 13 περιφέρειες (από 14) με μητροπολιτικό χαρακτηρα για αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι οι σημερινές 13 διοικητικές περιφέρειες θα γίνουν 7 Γενικές Διοικήσεις, που θα αποτελούν "τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλει το Σύνταγμα."

Όπως είπε τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη νέα αρχιτεκτονική θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση στις 14 Νοεμβρίου 2010, όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν τους νέους δημάρχους και τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες με το το σύστημα του 50%+1 (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr από 3/10/09: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=4239), το οποίο θα είναι και το ποσοστό που απαιτείται για τον επιτυχόντα συνδυασμό στον πρώτο γύρο μεταξύ όλων των συνδυασμών ή (αν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό) στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών . Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και το επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξής του θα ψηφιστεί το αργότερο το Μάιο από τη Βουλή. Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για μια ριζοσπαστική αλλαγή με γνώμονα τον πολίτη, ενώ χαρακτήρισε επίτευγμα ότι μέσα στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης "ξεκινάμε και αυτή την αλλαγή."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΔΩ:

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5468



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
keimeno_dimosias_diabouleusis.doc

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Omilia_Ragkousi10.01.2010.doc

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Omilia_prothipoyrgou10_1-2.doc
ΠΗΓΗ:

www.aftodioikisi.gr