«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν υποδεικνύουμε ούτε τα αιτήματα, ούτε τις κινητοποιήσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, με το προεδρείο της ΣΥΔΑΣΕ. Αμέσως μετά, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Ολοκληρώσαμε τις συναντήσεις μας με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΣΥΔΑΣΕ. Θα ακολουθήσει και συνάντηση με τη ΓΕΣΑΣΕ και τους εκπροσώπους των νέων αγροτών. Αυτό που επεσήμανε ο Πρόεδρος είναι ότι, για τη Νέα Δημοκρατία το αγροτικό ζήτημα είναι πρώτη προτεραιότητα.
Όπως αποδείξαμε ως παράταξη, κατά το παρελθόν, στηρίξαμε και σταθήκαμε στο πλάι των αγροτών σε δύσκολες στιγμές, με θεσμικά και οικονομικά μέτρα. Γι’ αυτό, καλούμε και σήμερα την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την αγωνία και την ανασφάλεια του αγροτικού πληθυσμού της χώρας και να πάρει αποφάσεις τώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στα “ μπλόκα ” .
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν είμαστε σύμφωνοι με το κλείσιμο των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Συμπαραστεκόμαστε, συμμεριζόμαστε την αγωνία των παραγωγών και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, πιέζοντας την κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά δέχεστε, όμως, και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να είναι στα “μπλόκα”. Δεν τους λέτε, δηλαδή, να φύγουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας γιατί, όπως ακούσατε, θα συνεχίσουν να είναι στα μπλόκα.
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν υποδεικνύουμε ούτε τα αιτήματα, ούτε τις κινητοποιήσεις. Ούτε υποκινούμε τίποτα, όπως στον αγροτικό πληθυσμό και τον τρόπο που θα εκδηλώσουν τις διαμαρτυρίες τους. Διαφωνούμε, όμως, με την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες.