«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση Π. Κουρουμπλή με θέμα τη «Διαδικασία Επιλογής Στήριξης των Νέων Αγροτών»

Επίκαιρη Ερώτηση κατάθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή με θέμα τη «Διαδικασία Επιλογής Στήριξης των Νέων Αγροτών».
Συγκεκριμένα η ερώτηση του κου Κουρουμπλή διατυπώνεται ως εξής:
«Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε σε τέσσερις προκηρύξεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης «Νέων Αγροτών». Η διαδικασία επιλογής που τηρήθηκε κρίνεται αναξιόπιστη αφού είναι γνωστό ότι επιλέχθηκαν ως νέοι αγρότες υποψήφιοι, έχοντες μηδενικά μόρια.
Επίσης η απύθμενη λογική των πραγμάτων οδήγησε τους προκατόχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνει την οικονομική στήριξη περίπου 11.000 νέων αγροτών όταν τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της δεν επαρκούσαν ούτε για τους μισούς εξ αυτών. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποια κατάσταση έχετε παραλάβει και τι καλείστε να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο πληροφορούμεθα ότι επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα προτίθεστε να υλοποιήσετε την πρώτη προκήρυξη του προγράμματος «Νέοι Αγρότες», γνωρίζοντας ότι στην εν λόγω προκήρυξη για λόγους ευνοιοκρατίας έχουν συμπεριληφθεί και άτομα που δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια. Μια τέτοια ενέργεια θα υιοθετούσε τις αδιαφανείς διαδικασίες της προκάτοχης ηγεσίας εις βάρος της αξιοκρατίας.
Πιστεύω ότι με βάση τα χρήματα που έχετε στη διάθεσή σας θα πρέπει να προχωρήσετε σε επιλογή ατόμων που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια από όλες τις προκηρύξεις. Κατόπιν των ως άνω ερωτάται η κα. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε τι συγκεκριμένα μέτρα θα προβεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να εμπεδωθεί η αξιοκρατία στην διαδικασία επιλογής στήριξης των “Νέων Αγροτών ”;»