«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ : Χιλιάδες κτηνοτρόφοι βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ και της ΚΑΠ (VIDEO)


Στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου για τη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας και το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για το ρόλο της ζωικής παραγωγής στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Επισήμανε ότι...
χιλιάδες κτηνοτρόφοι βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ και της ΚΑΠ που υπηρετούν διαχρονικά και συνδιαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, τα προηγούμενα χρόνια στο αγελαδινό γάλα υπήρχαν ποσοστώσεις 720.000 τόνοι, όταν οι ανάγκες ξεπερνούσαν τους 1.200.000 τόνους. Όταν έγινε η άρση αυτών των ποσοστώσεων, είχε ξεκληριστεί μεγάλο μέρος των φτωχομεσαίων αγελαδοτρόφων.

Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε επίσης στη φοροληστεία του αγροτοκτηνοτροφικού εισοδήματος, το πετσόκομμα των εξισωτικών αποζημιώσεων, την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα βοσκοτόπια, την αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές.

«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με την πολιτική συρρίκνωσης της κτηνοτροφίας και του ξεκληρίσματος των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας συνολικότερα. Ο πρώτος είναι αυτός που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και ο δεύτερος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ ώστε να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία προς όφελος των λαϊκών αναγκών.