«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Νέα στοχευμένη επιχείρηση των αστυνομικών για την καταπολέμηση της εμπορίας κροτίδων
Συνελήφθη 58χρονος στην Αττική για εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων
Κατασχέθηκαν περισσότερες από 86.000 κροτίδες μεγάλης ισχύος
Υπενθυμίζεται ότι πριν δεκαπέντε ημέρες είχαν κατασχεθεί σε άλλη αστυνομική επιχείρηση ακόμα 75.000 περίπου κροτίδες στην Αττική
Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθη, χθες (04-4-2017) το πρωί, στη Μεταμόρφωση Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Η σύλληψη του 58χρονου πραγματοποιήθηκε...
στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε χθες το πρωί στην Αττική, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αποσκοπώντας στην προστασία των πολιτών από πιθανά ατυχήματα και στην καταπολέμηση της διακίνησης κροτίδων.
Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μετέβη στην Αθήνα, όπου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ακινητοποίησε όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος και σε έρευνα που ενήργησε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν είκοσι χάρτινα κιβώτια, που περιείχαν συνολικά (50.000) κροτίδες μεγάλης ισχύος.
Έπειτα, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε μεταποιητήριο ενδυμάτων, που διατηρεί ο 58χρονος κοντά στην οικία του, όπου τους παρέδωσε ακόμα δεκαοκτώ χαρτοκιβώτια με (36.550) κροτίδες μεγάλης ισχύος, τις οποίες κατείχε παράνομα.
Υπενθυμίζεται ότι, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, είχε πριν λίγες ημέρες κατασχέσει σε αποθήκη επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας, στην Αττική, ακόμα (74.300) κροτίδες μεγάλης ισχύος.( σχετικό το από 21-03-2017 Δελτίο Τύπου )
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την καταπολέμηση της εμπορίας κροτίδων από αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν αμείωτα.
Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι:
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

***
Συνελήφθησαν δυο διακινητές ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 γραμμάρια κάνναβης και τέσσερα φιξάκια κοκαΐνης

Οι δράστες επιχειρώντας να διαφύγουν συγκρούστηκαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο


Συνελήφθησαν χθες 4-4-2017, αργά το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό  Αμαλιάδας – Ανδραβίδας, στο Ρουπάκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο άνδρες, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 33 ετών και ένας 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι για ναρκωτικά.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών, της διάπραξης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα τους, εντόπισαν τους δυο διακινητές να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Οι δράστες επιχειρώντας να διαφύγουν, ενήργησαν οπισθοπορεία, αναπτύσσοντας ταχύτητα και προσέκρουσαν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια ο 33χρονος εξήλθε από το όχημα, απορρίπτοντας στο έδαφος δυο συσκευασίες κάνναβης και προσπαθώντας να διαφύγει πεζός.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνέλαβαν τους δράστες, ενώ περισυνέλλεξαν τις δυο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 113 γραμμαρίων τις οποίες είχε πετάξει ο 33χρονος διακινητής.

Από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου των δραστών στο υπηρεσιακό όχημα προκλήθηκαν φθορές στα δυο οχήματα ενώ τραυματίστηκε και ο αστυνομικός συνοδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στη κατοχή των δυο διακινητών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο τους ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου αλλοδαπού, στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα τέσσερα φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,2 γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.


***
Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις ακόμα απάτες στη Ναυπακτία

Οι απατεώνες ενεργούσαν υποτιθέμενο έρανο για αποκατάσταση ζημιών μοναστηριού της περιοχής

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα


Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, οι οποίες τελέστηκαν χθες το μεσημέρι, στο Ριγάνι Ναυπακτίας.

Δράστες είναι δυο ημεδαποί, άνδρας - γυναίκα, ηλικίας 20 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι διενεργούν έρανο για την αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, προσέγγισαν τρεις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των εξήντα ευρώ.

Οι απατεώνες, για να γίνουν πιο πειστικοί, προσέφεραν στους ηλικιωμένους ένα άρωμα, πείθοντας τους ότι πρόκειται για μύρο, το οποίο τους δίνεται από την Ιερά Μονή για ευλογία.

Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ταυτοπιηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν ή τους τηλεφωνούν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη 32χρονος στην Πάτρα για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 200 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (04-04-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, ενήργησαν έλεγχο στον 32χρονο, όπου βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν  μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 24,6 γραμμάρια κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δυο ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 191 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.