«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email:
somidip-enosi@hotmail.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ " ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ "

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,
   Η 1η Μαΐου εδώ και 131 χρόνια αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την εργατική τάξη και τους αγώνες της, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και  στη χώρα μας. Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση του 8ωρου και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι μία κορυφαία στιγμή της πάλης των τάξεων.

  Αυτά τα ίδια αιτήματα είναι και σήμερα επίκαιρα θυμίζοντας με τον πιο σκληρό τρόπο πως...
  ό,τι η  εργατική τάξη κατακτάει με αιματηρούς αγώνες η αστική τάξη τα παίρνει πίσω με την παραμικρή αναδίπλωση του εργατικού κινήματος.

  Στο χώρο του εμπορίου το 8ωρο έχει χτυπηθεί βάναυσα και οι ελαστικές μορφές εργασίας αποτελούν πλέον τον κανόνα. Οι συνθήκες εργασίας έχουν χειροτερέψει και συγκρίνονται πλέον με αυτές του προηγούμενου αιώνα.
 
  Σε αυτά προστίθενται και μια σειρά αντεργατικοί νόμοι που έχει εφαρμόσει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις προηγούμενα  καθώς και τώρα με τα μνημόνια, στην προσπάθειά της να ανακάμψει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Η διεύρυνση των ωρών εργασίας (Κυριακές, Λευκές Νύχτες, εορταστικά ωράρια κ.τ.λ.), η μείωση μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, οι απολύσεις και το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων στην ανεργία, η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, η μείωση των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Αυτό είναι και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

   Η ίδια όμως η αστική τάξη παραδέχεται μέσω των κυβερνήσεων και των διεθνών συμμαχιών της (ΕΕ,ΔΝΤ)  ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να επιτύχουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Προσανατολίζονται λοιπόν σε πιο δραστικές ενέργειες όπως είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς και το ξαναχάραγμα των συνόρων. Σε όλα αυτά, η ελληνική αστική τάξη και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μένει αμέτοχη και προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
  
   Αυτά όμως, όπως η ίδια η ιστορία διδάσκει, είναι  οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν μέχρι τώρα σε δύο παγκοσμίους πολέμους και πολλούς περιφερειακούς. Την ίδια ώρα που έχουν περάσει οδοστρωτήρας τα αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση δίνει το 2% του Α.Ε.Π. σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές ανά τον κόσμο και παραχωρεί «γη και ύδωρ» σε στρατιωτικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, το οποίο ευθύνεται για το αιματοκύλισμα πολλών λαών παγκοσμίως αλλά και στην γειτονιά μας.
Να γιατί οξύνεται τελευταία ο εθνικισμός και ο ρατσισμός, διαχωρίζοντας τους εργάτες με θρησκευτικά, φυλετικά και εθνικά κριτήρια.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ " ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ "

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Οι  εκμεταλλευτές μας και οι κυβερνήσεις τους δεν θα διστάσουν στιγμή να μας εμπλέξουν σε έναν καινούριο πόλεμο είτε αμυντικό, είτε επιθετικό, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Για ακόμη μια φορά ετοιμάζονται να γκρεμίσουν με τον πόλεμό τους, ότι έχει αφήσει όρθιο η ειρήνη τους.
   Ο πόλεμος ήταν και είναι το κρυφό χαρτί στο μανίκι του ιμπεριαλισμού.
Το δικό μας συμφέρον είναι η δική μας οργάνωση, με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Εργάτες Έλληνες και ξένοι ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο.
Ο μόνος φόβος που έχουν είναι η οργάνωσή μας, γι αυτό και υιοθετούν νέους νόμους για να την χτυπήσουν.

  Να μετατρέψουμε τον φόβο τους σε εφιάλτη.
  Να μην γίνουμε οι σκλάβοι τους στην ειρήνη τους.
  Να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμό τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε:
-      Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
-      Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
-      Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-      Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
-      Να κλείσει η βάση της Σούδας.
-      Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες της τάξης  μας.
   Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. στην κεντρική πλατεία στις  10.00 π.μ.