«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 13 Απριλίου 2017, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που...
έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου 2017, για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις.
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα στο Ακταίο παραβίασε πόρτα αποθήκης εργοταξίου εταιρίας και αφαίρεσε μηχανήματα, καλώδια και εργαλεία, συνολικής αξίας  10.480 ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστης δράστιδας για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία προχθές το απόγευμα, ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε οικία 84χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα χρυσό γυναικείο ρολόι αξίας 5.000 ευρώ.



Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, στα όρια του αυτοφώρου,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 47χρονη ημεδαπή, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε εισέλθει σε διαμέρισμα 41χρονου ημεδαπού και είχε αφαιρέσει από την κρεβατοκάμαρα το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 24χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Κουρτέσι Ηλείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου Νεάπολης, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου και κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Άγιο Δημήτριο Ήλιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας και του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας, 36χρονος ημεδαπός, διότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει ένα σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο στην Αμαλιάδα. Κατά τη σύλληψη του δράστη βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από οικία ημεδαπής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο 80ο  χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, στον Κόμβο Κουβαρά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21 και 23 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού έναν μεταλλικό τρίφτη, που περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, δυο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 9,2 γραμμαρίων και ένα ναρκωτικό δισκίο. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και σωματική βλάβη από αμέλεια

    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 56χρονη ημεδαπή, διότι  σκύλος  ιδιοκτησίας της, αρχικά επιτέθηκε σε σκύλο 72χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια δάγκωσε και τον ίδιο στα άνω άκρα του, προκαλώντας του απλή σωματική βλάβη. 

***
Παράσυρση πεζής τροχονόμου στην Πάτρα


Χθες, (11-04-2017) το απόγευμα, στην διασταύρωση των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου, 27χρονη τροχονόμος που ενεργούσε πεζή, ρύθμιση κυκλοφορίας, φορώντας τροχονομική εξάρτηση  (φωσφορούχο ανακλαστικό γιλέκο), παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, που οδηγούσε 64χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Η 27χρονη Αστυφύλακας διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας πήρε εξιτήριο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε στον τόπο του ατυχήματος, ενώ προανάκριση για τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πατρών.

***
Το προσωπικό των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας  πραγματοποίησε εθελοντική συγκέντρωση ειδών υγιεινής και τροφίμων
Τα είδη προσφέρθηκαν από αστυνομικούς στο ίδρυμα «Κιβωτός Αγάπης»

Το προσωπικό των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας προγραμμάτισε εθελοντική συγκέντρωση ειδών υγιεινής και τροφίμων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ίδρυμα «Κιβωτός Αγάπης – Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών», στην Πάτρα, όπου παρέδωσε τα συγκεντρωμένα είδη, στα μέλη του Ιδρύματος, ως συμβολική χειρονομία συμπαράστασης και  αναγνώρισης της προσφοράς τους.
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα. ΝΙΚΟΛΑΟΥ εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά, ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την δύσκολη καθημερινότητα των παιδιών, ενώ τον ξενάγησε και στους χώρους του Ιδρύματος.

***
Ακόμα μια σύλληψη στη Δυτική Ελλάδα για εμπορία κροτίδων

 Συνελήφθη στο Τραγανό Ηλείας υπεύθυνη καταστήματος,  στο οποίο εντοπιστήκαν και κατασχέθηκαν (2.350)  παιδικά  αθύρματα
Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μια 46χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων,  πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου  πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε κατάστημα ημεδαπού, στο οποίο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη η 46χρονη και  εντόπισαν (2.350) τεμάχια παιδικά αθύρματα, τα οποία κατέσχεσαν.    

Η  συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι:
•    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•    Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
•    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
•    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•    Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν έντεκα καρτέλες, που περιείχαν 104 ναρκωτικά δισκία. 
Σύλληψη αλλοδαπού για παραεμπόριο
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (65) γυαλιά ηλίου, τα οποία διέθετε προς πώληση, χωρίς να κατέχει  την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου  σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί στον Πύργο, προσποιούμενος τον αστυνομικό επικοινώνησε τηλεφωνικά με 68χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της και ο γαμπρός της προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα σε έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (1120) ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας (500) ευρώ περίπου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή


   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες βραδινές ώρες παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας   50χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο το χρηματικό ποσό των (3000) ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας (4000) ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Μεγάλη Χώρα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε έπειτα από τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στο οποίο είχε εμπλακεί, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.