«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 10 Απρίλη 2017

Μαθαίνουμε τους μικρούς μαθητές για την εθελοντική αιμοδοσία – Ενημερωτικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Το πρόγραμμα ενημέρωσης ξεκίνησε από την 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου και συμμετείχαν συνολικά 11 Δημοτικά Σχολεία και δύο (2) νηπιαγωγεία.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία:

·         15ο Νηπιαγωγείο Πατρών
·         Νηπιαγωγείο Λουσικών
·         2ο  Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
·         6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·         Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού
·         Δημοτικό Σχολείο Ρίου.
Όπως σημειώνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, «τύχαμε άριστης υποδοχής από μαθητές και  εκπαιδευτικούς των σχολείων, καθώς ήταν ενημερωμένοι, αλλά πρωτίστως ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Η παρουσία και η ενεργητική συμμετοχή, επίσης, εκπροσώπων τεσσάρων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Αχαΐας, του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ», του «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ», του «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» και του «ΔΕΣΜΟΥ», κινητοποίησε ακόμη περισσότερο τους μαθητές και κάθε σχολική μονάδα, προκειμένου να οργανώσουν στα σχολεία τους, εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, καθώς και τοπικούς φορείς.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί και θα αξιολογηθεί με την εκδήλωση, που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας στην αίθουσα «Αίγλη» στην Πάτρα, στις 30 Μαΐου, με την παρουσία εκπροσώπων από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία εμπνευσμένα από μικρούς και μεγάλους μαθητές.

***


Νομιμότητα και διαφάνεια διέπουν τη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής - Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης

Ο καλύτερος σχεδιασμός και προγραμματισμός σε υπηρεσιακά και εσωτερικής λειτουργίας θέματα, απασχόλησε τις συναντήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Αρχικά επισκέφθηκε την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπου σε συσκέψεις με την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, Διευθυντές και εργαζόμενους τέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι προτάσεις που έχουν για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και η καθημερινότητα των πολιτών και των υπαλλήλων.
Αντίστοιχες συναντήσεις έκανε και στην Π.Ε. Ηλείας με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, τους Διευθυντές, προισταμένους τμημάτων, υπαλλήλους, καθώς και τον Σύλλογο των Εργαζομένων, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Γεωργία Πλώτα. Κατά τις συναντήσεις ενημερώθηκε εκτενώς για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας κ.α.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβίλας, ευχαρίστησε τόσο τους Διευθυντές όσο και τους εργαζόμενους για την φιλότιμη δουλειά που καταβάλλουν, παρά τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό, για τις οποίες, όπως τόνισε, καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια.
Παράλληλα, ο κ. Δριβίλας τους ζήτησε, όπως έχει άλλωστε ζητήσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, να στηρίξουν το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας με βάση τις αξίες της νομιμότητας, του δικαίου και της διαφάνειας με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Να σημειωθεί πως οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

***

Νέες δημοπρατήσεις εργολαβιών συντήρησης οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και αποκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών, ύψους πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Επτά σημαντικές εργολαβίες, συνολικού ύψους πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση που δόθηκε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έγκριση δημοπράτησης και όλη τη σχετική διαδικασία, μετά τη σχετική εισήγηση που έχει κάνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, για τα παρακάτω έργα:
·         «Εργασίες συντήρησης οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Ηλείας», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ με χρηματοδότηση Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
·         «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Περιφερειακής ενότητας Ηλείας Π.Δ.Ε. για την περίοδο 2017-2018», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση ΣΑΕΠ 501/2016
·         «Εργασίες αποκατάστασης βλαβών φωτεινής σηματοδότησης αρμοδιότητας  της  Π.Δ.Ε.  περιόδου  2017-2018», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ με χρηματοδότηση ΣΑΕΠ 501/2016
·         «Εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων του εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την περίοδο 2017-2018», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με χρηματοδότηση ΣΑΕΠ 501/2016
·         «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Π.Δ.Ε. για την περίοδο 2017-2018», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση ΣΑΕΠ 501/2016
·         «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Περιφερειακής ενότητας Αχαΐας Π.Δ.Ε. για την περίοδο 2017-2018», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση ΣΑΕΠ 501/2016
·         «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις για την άρση επικινδυνότητας επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ με χρηματοδότηση Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπράμος τόνισε πως «με αυτές τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και με αυτές τις νέες που θα προχωρήσουν, ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε δραστικά το οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας και ειδικότερα, την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών».