«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας στην Πάτρα, με θέμα :
« Ψυχική και Σωματική Υγεία εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα »
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών
Εργαζόμενοι των φυλακών και αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Οι προληπτικές και ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα...


Η ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών και την παρακολούθησαν οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλάκων Πατρών, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διοικητικό - επιστημονικό προσωπικό της φυλακής αλλά και αστυνομικοί.
Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στις συνεχόμενες ενημερωτικές δράσεις που η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιεί στη Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την πρόληψη του εγκλήματος και την αγαστή και αποτελεσματικότερη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους φορείς και της Αρχές της περιοχής μας.
Κατά την ημερίδα αναπτύχτηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :  
•    Άγχος και κρίσεις πανικού: Κατανόηση και αντιμετώπιση,
•    Προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα στην καθημερινή πράξη,
•    Αναγνώριση Ψυχικών Διαταραχών – προληπτική παρέμβαση της αυτοκτονίας.
Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι Υγειονομικοί Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας - Ψυχολόγοι, Αστυνόμος Β΄ ΤΣΑΚΩΝΑ Ιωάννα και Αστυνόμος Β΄ ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα και η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», κα. Ιουλία ΣΥΡΟΚΩΣΤΑ, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτριος ΔΡΙΒΗΛΑΣ, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών, κ. Βασίλειος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχιου Φυτράκη.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές, αλλά και οι αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα μέσω μιας διαδραστικής λειτουργιάς να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα και να λάβουν χρηστικές συμβουλές και οδηγίες για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους πράξη.
Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ είχε συνδέσει παράνομα την οικία του με το δίκτυο της και υπέκλεπτε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σελιανίτικα Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου,  ένας ημεδαπός, διότι σε στοχευμένο έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (39) συσκευασίες των (50) γραμμαρίων έκαστη, που περιείχαν λαθραίο καπνό και (54) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για χρήση ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι ήταν πεζός και έκανε χρήση κάνναβης, την οποία είχε βάλει σε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ένας ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης (11) μηνών για απόπειρα κλοπής κατ΄ εξακολούθηση.

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 34χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του  Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολικά ποινή φυλάκισης δύο ετών για τα αδικήματα της απόδρασης κρατουμένου και της κλοπής. 

Σύλληψη ημεδαπού για παρεμπόριο   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός διότι διέθετε προς πώληση τριάντα καρέκλες, τις οποίες είχε τοποθετημένες πάνω σε αγροτικό αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτει άδεια της αρμόδιας αρχής και παραστατικά αγοράς.

Σύλληψη ημεδαπού  για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επιχείρησή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε (480) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού - κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες 26-4-2017, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, στην Πάτρα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Ψυχική και Σωματική Υγεία εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα ».