«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν εμπρηστές κάδων απορριμμάτων στο Αγρίνιο

Πρόκειται για τρεις ανήλικους ημεδαπούς, οι οποίοι ενεργώντας μαζί με ακόμη τρεις συνομήλικους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει δώδεκα εμπρησμούς τον τελευταίο  μήνα 

Συνελήφθησαν, χθες (03-04-2017) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τρεις ανήλικους ημεδαπούς, ηλικίας 17, 16 και 15 ετών,  τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα...
χθες 03/04/2017 τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, με ακόμα ένα συνομήλικο συνεργό τους είχαν προκαλέσει με εμπρησμό, φθορές σε δυο κάδους απορριμμάτων. 

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ενδελεχείς έρευνες με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό των τριών δραστών και την σύλληψη τους.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εξακριβώθηκε ότι, οι έξι δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις τελευταίες είκοσι ημέρες στο Αγρίνιο, ακόμα δέκα εμπρησμούς δημοτικών κάδων απορριμμάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθησαν ακόμα δυο έμποροι ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχέθηκε περισσότερο από μισό κιλό κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (03-04-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον 18χρονο να εξέρχεται από την οικία του 36χρονου στην Πάτρα και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα κάνναβης,
•    Το χρηματικό ποσό των 1230 ευρώ,
•    Ένα κινητό τηλέφωνο και 
•    Δυο κάρτες sim.

Στη συνέχεια από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 36χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν επίσης :

•    Μια αυτοσχέδια συσκευασία, με κάνναβη συνολικού βάρους 499 γραμμαρίων,
•    Ένας πλαστικός τρίφτης κάνναβης,
•    Το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, 
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    Τμήματα νάιλον σακούλας, που χρησίμευαν για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών,
•    Ένα ψαλιδάκι και 
•    Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε προμηθευτεί το μισό κιλό κάνναβης την προηγούμενη ημέρα, από τον 18χρονο αλλοδαπό, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής γυναίκας για κλοπή

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ηλικιωμένη ημεδαπή, διότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην οικία της, διαπιστώθηκε ότι τη ρευματοδοτούσε παράνομα. 

Σύλληψη τριών ημεδαπών κλοπή

    
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης  Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22, 27 και 19 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν εγκαταστάσεις παλιού εργοστασίου και αφαίρεσαν  μεταλλικές πόρτες, σχάρες, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, τα οποία μετέφεραν  στο προαύλιο του κτιρίου,  προκειμένου να τα φορτώσουν σε αγροτικό αυτοκίνητο. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης  Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή και μετέβησαν άμεσα στο σημείο.


Σύλληψη ημεδαπού
για καταδικαστική απόφαση

    Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 39χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εξήντα ημερών, για υπεξαίρεση


Σύλληψη  ημεδαπού
για καταδικαστική απόφαση

    Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και  τεσσάρων μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Σύλληψη  ημεδαπού για βιασμό

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 27χρονος ημεδαπός, διότι σύμφωνα με καταγγελία 27χρονης ημεδαπής, χθες τα ξημερώματα, την οδήγησε στην οικία του και με την άσκηση σωματικής βίας και με απειλές, τη βίασε.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι απογευματινές ώρες της 31/03/2017 εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 58χρονου ημεδαπού στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας  (8.000) ευρώ.