«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη και ώρα 7:30 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Ανακοίνωση

Εργαζόμενοι-νες η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους ευρωπαίους δανειστές( συνεδριάσεις Γιούρογκρουπ και ΔΝΤ) φαίνεται να ολοκληρώνεται, με τα μέτρα της αξιολόγησης να είναι πιο βαριά για τον λαό που έχει ήδη φορτωθεί άλλα 3 μνημόνια την περίοδο της κρίσης. Η διάρκεια της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε πριν τον Δεκέμβριο είχε και έχει στόχο να πιεστεί ο λαός και να αποδεχτεί τα μέτρα της αξιολόγησης.
Τα δήθεν αντίμετρα που θα παίρνει η κυβέρνηση για να ισορροπεί την ζημιά που θα υπάρξει από την εφαρμογή των νέων μέτρων είναι παραμύθια. Τα ίδια τεχνάσματα περίπου ακούγαμε και πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου και είδαμε τα αποτελέσματα που έφερε. Τώρα πια δεν τους πιστεύει κανείς. Η λαϊκή δυσαρέσκεια μεγαλώνει και η κυβέρνηση συνεχώς χάνει τον κόσμο που την στήριξε και την έφερε στην εξουσία.
Η μείωση του αφορολόγητου και οι αυξήσεις στην φορολογία που θα επιβαρύνουν τους πιο αδύναμους, η μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι απολύσεις, η πρόταση για νέο υποκατώτατο μισθό, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, η υποαπασχόληση σε 5αμηνα και...
8μηνα, σε προγράμματα voucher, ο κόφτης που αυτόματα θα ενεργοποιείτε, η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις με κυριότερη αυτή της ΔΕΗ που θα φέρει απολύσεις και νέο εργασιακό καθεστώς με ατομικές συμβάσεις καθώς και διαφοροποίηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα πάνω για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικροεπιχειρήσεις αφού οι ιδιώτες θα έχουν μόνο στόχο το κέρδος, η άγρια φορολογία αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών που τους οδηγεί στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος, είναι τα μέτρα που ετοιμάζονται να μας φορτώσουν.
Σε αυτή την επίθεση διαρκείας πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά με αγώνες για να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία που καθημερινά ζούμε και βιώνουμε. Οι κινητοποιήσεις  που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν την αξία τους, αλλά δεν φτάνουν για να ανατρέψουν την σημερινή κατάσταση και ήταν αντίστοιχες της επιθετικότητας που δεχόμαστε. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να υπερβούν την σημερινή κατάσταση(την ανάθεση σε άλλους να του λύσουν το πρόβλημα, την αυταπάτη των κοινοβουλευτικών λύσεων). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης, οι ξένοι συνέταιροι με το αζημίωτο, Ε.Ε, ΕΜΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, αποφάσεις γιούρογκρουπ, ΜΜΕ, δικαιοσύνη, έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στον εχθρό λαό, να φέρουν ιστορική νίκη απέναντι στο κίνημα, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, βυθίζοντας σε νέο εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ετοιμάζει με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους νόμους της αγοράς.
Η κατάσταση αυτή δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε από την κυβερνητική, υποταγμένη, γραφειοκρατική ΓΣΕΕ να μας εκπροσωπήσει και να μας οργανώσει. Δυναμώνουμε  τα συνδικάτα, τα βασικά εργαλεία του αγώνα και με συλλογικές αποφάσεις αυτών προχωράμε για δυναμική απάντηση διαρκείας.
Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο  την Παρασκευή  7 Απρίλη και ώρα 7:30 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ