«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Απολογισμός εντατικών ελέγχων για κροτίδες, βεγγαλικά και παιδικά αθύρματα στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες από τους οποίους οι οκτώ ήταν υπεύθυνοι καταστημάτων
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη στη συντριπτική πλειοψηφία τους κροτίδες 
Κανένας τραυματισμός δεν καταγράφθηκε στη Δυτική Ελλάδα από χρήση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διενεργήθηκαν εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.
Τονίζεται ότι, σκοπός των ελέγχων δεν ήταν μόνο η τήρηση της Νομοθεσίας, αλλά κυρίως...
η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο.
Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας, δεκατρία συνολικά  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της  πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.
Από τους παραπάνω δεκατρείς δράστες, οι οκτώ ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πωλούσαν στις επιχειρήσεις τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, ήταν ιδιώτες που κατείχαν, διέθεταν ή πωλούσαν πυροτεχνικά είδη.
Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικης Ελλαδας περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κροτίδες. Αναλυτικότερα :
•    (169.156) κροτίδες,
•    (21.193) παιδικά αθύρματα,
•    (27) βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

***
Συνελήφθησαν δυο άτομα στο Κατάκολο που εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην επαιτεία

Τα παιδιά ζητούσαν χρήματα από διερχόμενους οδηγούς

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο άνδρες, ηλικίας  30 και 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και παραμέληση αποτροπής τους από επαιτεία.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 33, 30 και 35 τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες εξωθούσαν στην επαιτεία τα τέσσερα παιδιά τους, δυο κορίτσια και δυο αγόρια, ηλικίας 7, 8, 13 και 16 ετών, τα οποία κινούμενα ανάμεσα στα οχήματα, στο Κατάκολο Ηλείας, ζητούσαν χρήματα από τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της εξώθησης ανηλίκων στην επαιτεία θα συνεχιστούν αμείωτα.  

***
Συνελήφθη ένας ακόμα καλλιεργητής ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν εννέα φυτά κάνναβης και 75 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας


Συνελήφθη, χθες (18-4-2017) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 55 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 55χρονου στον Πύργο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν εννέα φυτά κάνναβης ύψους έως είκοσι εκατοστών και ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε 75 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παραεμπόριο
   
Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για παραεμπόριο σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι διέθετε προς πώληση στην Πάτρα (93) γυαλιά ηλίου και 21 εξαρτήματα κινητού, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την Αρμόδια Αρχή άδεια. Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας στο σημείο τα αντικείμενα.  Οι έλεγχοι κατά του παραεμπορίου θα συνεχιστούν.

Σύλληψη αλλοδαπού για παραεμπόριο
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, διότι διέθετε προς πώληση 95 υφασμάτινα βραχιόλια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί Ζωοκτονίας
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί στα Τσίπιανα Ηλείας, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, προέβη στη θανάτωση ενός αδέσποτου θηλαστικού ζώου γαϊδουριού, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου.

Ανεύρεση πολεμικού υλικού

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, περισυνέλεξαν, χθες το μεσημέρι, στο Τραγανό Πύργου, μεταλλικό αντικείμενο που προσομοιάζει με οβίδα, το οποίο βρέθηκε από 38χρονο ημεδαπό, στο πρανές ανώνυμης αγροτικής οδού. Η οβίδα θα παραδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Υπηρεσία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της  απλής σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 42χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι ο 42χρονος ημεδαπός ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ εξύβρισε τον 29χρονο αλλοδαπό και του προκάλεσε απλή σωματική βλάβη, ενώ ο αλλοδαπός τον εξύβρισε. Στη θέα των αστυνομικών που επιλήφθησαν στο συμβάν ο 42χρονος εξεμάνη, τους  εξύβρισε και τους απείλησε απρόκλητα, ενώ προέβαλλε και σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο 19ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι έπειτα από τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στο οποίο είχε εμπλακεί, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό υπό την επήρεια μέθης.