«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                             ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών
για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιάοργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη....
Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου "κόφτη" για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γην και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη.
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.
Να απαιτήσουμε:
·       Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
·       Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·       Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
·       Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
·       Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
ΟΛΟΙ στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την 1η Μάη :
·       Πέμπτη 27 Απρίλη ώρα 7:00 μ.μ. εκδήλωση στην αίθουσα του Ε.Κ.Α. για τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης ( ομιλία- προβολή βίντεο ).
·       Παρασκευή 28 Απρίλη ώρα 8 : 30 μ.μ. προβολή ταινίας αντιπολεμικού περιεχομένου στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.
·       Σάββατο 29 Απρίλη ώρα 9:00 μ.μ. εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ στο χώρο της Πολιτιστικής Λέσχης του Ε.Κ.Α. αφιερωμένη στην 1η Μάη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο . Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή βίντεο και λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.
·       Κυριακή 30 Απρίλη ώρα 10:00 π.μ. το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στο πολιτικό μνημόσυνο προς τιμή των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μ. Παρασκευή το 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους στην Αγία Τριάδα .
·       Δευτέρα 1 Μάη  συμμετέχουμε μετά την απόφαση του Σ.Ε.Ν.Α στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου στις 10 π.μ. 

                    Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

       Αγρίνιο 26 Απρίλη 2017- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ