«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Στο Αγρίνιο η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

Οι άξονες λειτουργίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιου Ζαφείρη.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Βελτίωση περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης μεταποιητικών μονάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα» και πραγματοποιήθηκε...
στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Διοργανώθηκε στο πλαίσιο ανακήρυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» και της συγκρότησης του Δικτύου με την επωνυμία «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το Σύνδεσμο Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Tμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Γ. Βιομηχανίας, ο οποίος  αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία της συμμαχίας για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα, τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται στην κατεύθυνση εγκαθίδρυση ενός φιλικού κλίματος για τις Μμε, όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, μια διαδικασία που όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να γίνεται με σταθερά βήματα και με επιμονή. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας παρουσίασε τους άξονες λειτουργίας της συμμαχίας για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα,  τονίζοντας  χαρακτηριστικά ότι «το όλο εγχείρημα είναι μια διαδικασία από κάτω προς τα πάνω και ο λόγος είναι στους παραγωγικούς φορείς».
Ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μπόκας τόνισε την σπουδαιότητα  της ημερίδας και της συνεργασίας με όλους τους φορείς ενώ αναφέρθηκε στα ειδικά θέματα που ανοίγουν με τα αντικείμενα των παρουσιάσεων. 
Χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, ο Διευθυντής ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοτσώνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Γ. Χρήστου, επιχειρηματίες και στελέχη υπηρεσιών.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο κόμβος καινοτομίας MANU HUB από το Τμήμα  Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, η ενεργειακή  και περιβαλλοντική διάσταση των επικείμενων επενδυτικών σχεδίων για αγρότες από το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του  ΥΠΑΑΤ Ευθ. Τσιατούρα και τα κύρια περιβαλλοντικά πρότυπα διαχείρισης για τις ΜμΕ από το μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών Παν. Λυκούδη.
Με το τέλος των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες και αναπτύχθηκε ο  προβληματισμός των ΜμΕ σε επίκαιρα θέματα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ