«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ηρωίνης

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σε περιοχή του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας

Κατασχέθηκαν πάνω από 4,8 κιλά ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (13.04.2017) το πρωί, στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σε μια ακόμη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που πραγματοποιεί τις έρευνες, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για το αδίκημα της διακίνησης ηρωίνης.

Συγκεκριμένα...
 η σύλληψη του ήταν αποτέλεσμα αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα ενός (4.851) γραμμαρίων, σε (11) πλαστικές συσκευασίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο 24χρονος, σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο της κατοικίας του, προέβαινε στη συστηματική αποθήκευση ποσοτήτων ηρωίνης και στη συνέχεια στην τμηματική διάθεσή της σε χρήστες.

Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

***
Συνελήφθη 24χρονος στο Αιτωλικό για κατοχή  κροτίδων με εύφλεκτα υλικά

Κατασχέθηκαν πενήντα εννέα κροτίδες, οκτώ φιάλες με βενζίνη και δύο μονωτικές ταινίες

Συνελήφθη, χθες (13-4-2017) το απόγευμα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 24χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες,

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την  κατοχή κροτίδων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (59) κροτίδες, οκτώ φιάλες με βενζίνη και δύο μονωτικές ταινίες.

Τα παραπάνω υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (μολότοφ).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη 54χρονος στον Πύργο Ηλείας για κατοχή όπλων και κροτίδων

Κατασχέθηκαν έξι κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, δύο μαχαίρια, (65) φυσίγγια και περισσότερες από (7.000) κροτίδες

Συνελήφθη, χθες (13-4-2017) το μεσημέρι στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 54χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και κροτίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την διακίνηση κροτίδων και την παράνομη οπλοκατοχή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Πέντε κυνηγετικά όπλα, χωρίς άδεια κατοχής,
•    Ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στα Βάγια Βοιωτίας,
•    Ένα περίστροφο,
•    (65) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
•    (7.273) κροτίδες,
•    (50) παιδικά αθύρματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για απάτη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη δράστες που αναζητούνται, μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο ηλικιωμένου ημεδαπού, από τον οποίο αγόρασαν τρία αρνιά, παραδίδοντάς του το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των (100) και (20) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Λουτρού από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε,  μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους τριών (3) γραμμαρίων

***
Συνεχίζονται αμείωτα οι έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα για την εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων

 Συνελήφθησαν,  το τελευταίο 24ωρο τέσσερις ημεδαποί, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, ενώ κατασχέθηκαν  περισσότερα από (17.000)  παιδικά αθύρματα

Ο συνολικός αριθμός πυροτεχνικών ειδών που έχει κατασχεθεί από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται περίπου στις (190.000)
Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις,  χθες και σήμερα, στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πατρών, Αγρινίου και Πύργου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 38 έως και 70 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Πιο συγκεκριμένα :

•    Στην Πάτρα, συνελήφθη, ιδιοκτήτης καταστήματος μίνι μάρκετ, ο οποίος κατείχε στο κατάστημα του, (9.019) παιδικά αθύρματα,
•    Στο Θέρμο, Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος, η οποία κατείχε στο κατάστημά της (5.750) παιδικά αθύρματα,
•    Στο Βαρθολομιό Ηλείας, συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος, η οποία κατείχε στο κατάστημά της (2.000) παιδικά αθύρματα,
•    Στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος, ο οποίος κατείχε στο κατάστημά του (600) παιδικά αθύρματα.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

***
Στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πάτρα


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν  (700) περίπου είδη παραεμπορίου

Στοχευόμενοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν, χθες στην Πάτρα, από αστυνομικούς των Β΄, Δ΄ και Ε΄ Αστυνομικών Τμημάτων Πατρών, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών,  καθώς και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 44 και 37 ετών, ένας 43χρονος Νιγηριανός και ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί άσκησης υπαίθριου εμπορίου και της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών έλεγχων, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

•    (473) ψηφιακοί δίσκοι ( cd, dvd),
•    (122) γυαλιά ηλίου,
•    (65) παπούτσια,
•    (15) φορτιστές, αναπτήρες και ακουστικά και
•    (7) ψάθινα καλάθια

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών
    Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τριάντα ναρκωτικά δισκία.

Σύλληψη ημεδαπού
για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 46χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για απάτη.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Νέας Μανωλάδας,   από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία συσκευασία με (1160) σκληρά πλαστικά σφαιρίδια, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (17,4) γραμμαρίων και τέσσερα αυτοσχέδια τσιγαριλίκια με μίγμα καπνού – κάνναβης.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Νέας Μανωλάδας,   από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 60χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μια συσκευασία που περιείχε (525) γραμμάρια, λαθραίου καπνού.



***
Η Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στους αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών



Αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, επισκέφτηκαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Κατά την επίσκεψή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα, συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού, Υποστράτηγο (ΥΓ) Ηλία Μαλεβίτη.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε η Διοίκηση του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και μαζί με τους θεράποντες ιατρούς, τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών.

Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία προσέφερε συμβολικά δώρα στους νοσηλευόμενους αστυνομικούς, στους οποίους ευχήθηκε καλή Ανάσταση και ταχεία ανάρρωση.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-4-2017 έως 23-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:


•    Τη Τρίτη 18-4-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι
•    Τη Τετάρτη 19-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ριγάνι – Πόρος – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβίτσα – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος - Παλαιόπυργος.
•    Τη Πέμπτη 20-4-2017 και κατά τις ώρες 17:00 -24:00 στην περιοχή του  Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού - Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας - Κάτω Κεράσοβο – Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι -  Κλεισορρεύματα – Λυσιμάχεια - Φραγκουλεϊκα.
•    Τη Παρασκευή 21-4-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 22:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή.
•    Το Σάββατο 22-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα - Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-4-2017 έως 23-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τρίτη 18-4-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τετάρτη 19-4-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρα – Νέδας – Λυνίσταινα -  Πετράλωνα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω
•    Την Πέμπτη 20-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Παρασκευή 21-4-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 22-4-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα
•    Την Κυριακή 23-4-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.