«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών  από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, τον Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου Αστυνόμο Α΄  Ανδρέα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και τον  Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο ΣΦΕΤΣΟ


Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά.
Εξαρθρώσαμε, μετά από πολύμηνες ενδελεχείς έρευνες πολυμελή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.
Έχουμε συλλάβει συνολικά δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον θέλω να τονίσω ότι...
τρία από τα μέλη της οργάνωσης είναι ήδη στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών που είχαν εξιχνιαστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν, κατείχαν, καλλιεργούσαν, αποθήκευαν, μετέφεραν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης)
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε κατασχέσει μεταξύ άλλων πέντε αυτοκίνητα, (4.000) ευρώ, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ το ο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τη παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (220.000) ευρώ

Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση τους.

Ως Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ως Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών στη βάση τους και προσπαθούμε να κατάσχουμε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους πολίτες και ειδικότερα τη νεολαία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας του, για την προσπάθεια τους και τις επιτυχίες τους.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσής μας καθώς και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου για την αποφασιστική συνδρομή τους.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο ΣΦΕΤΣΟ.


Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία και καλλιέργεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Άρτα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ενδελεχών και συστηματικών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (07.04.2017) το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, οκτώ ημεδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 21 έως και 54 ετών, καθώς και δύο άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 36 ετών.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν επίσης ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 32 και 31 ετών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 30 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν (7,5) γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της διακίνησης, της εμπορίας και της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικά, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της παράβασης της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων.
Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες , ηλικίας 29 και 36 ετών, και οι τρεις προφυλακισμένοι δράστες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας ιεραρχική δομή και σύνθεση σύμφωνα με την οποία διαφορετικά μέλη εισήγαγαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πέντε περιπτώσεις :
·        Στις (6-11-2016) το 30χρονο αρχηγικό μέλος είχε οργανώσει την εισαγωγή από την Αλβανία και διακίνηση στην Χώρα μας, (66) κιλών περίπου κάνναβης. Για την υπόθεση αυτή ο 30χρονος είχε συλληφθεί στις (22-11-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, έπειτα από ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων.(ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-11-2016: Συνελήφθη στο Μεσολόγγι διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται σε εισαγωγή στη Χώρα και διακίνηση ναρκωτικών)
·        Στις (2-2-2017) τα ξημερώματα, το  ίδιο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε συλληφθεί ξανά, στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, διότι μετέφερε με αυτοκίνητο δώδεκα δέματα που περιείχαν (14) κιλά περίπου κάνναβης. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-02-2017: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας για μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών στη Χώρα )
·        Στις (22-3-2017), στο Αιτωλικό, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, οι προφυλακισμένοι ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 32 και 31 ετών, διότι είχαν αποκρύψει σε χώρο εξωτερικά της οικίας τους τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους (208) γραμμαρίων. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-03-2017: Συνελήφθησαν δύο διακινητές ηρωίνης στο Αιτωλικό)
·        Στις (4-10-2016) στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  είχαν συλληφθεί ένας 30χρονος ημεδαπός και μια 49χρονη ημεδαπή, οι οποίοι κατείχαν στην οικία τους (512) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία είχαν προμηθευτεί από την εγκληματική οργάνωση. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-10-2016: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για κατοχή ναρκωτικών)
·        Στις (24-11-2016) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας,  είχε συλληφθεί ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο (41) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στην οικία του είχαν βρεθεί ακόμη πέντε γραμμάρια της ίδιας ουσίας τα οποία είχε προμηθευτεί από την εγκληματική οργάνωση.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, τα μέλη της οργάνωσης, για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.
Από τις έως τώρα έρευνες, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού  έχουν κατασχεθεί τα εξής :
  • (193,3) γραμμάρια κάνναβης,
  • (112) γραμμάρια σπόρων κάνναβης,
  • Έξι τσιγάρα με μίγμα καπνού και κάνναβης,
  • Εννέα φυτά κάνναβης,
  • Έξι τρίφτες κάνναβης,
  • Διάφορα δοχεία με υπολείμματα κάνναβης,
  • (842) γραμμάρια λαθραίου καπνού.
  • Πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • Πέντε αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα,
  • (24) κινητά τηλέφωνα,
  • (35) κάρτες sim και επτά πακέτα σύνδεσης,
  • (3.990) ευρώ,
  • Μία κυνηγετική καραμπίνα,
  • δώδεκα φυσίγγια,
  • μια σιδερογροθιά,
  • ένας ασύρματος,
  • διάφορα έγγραφα και δύο μπλοκ σημειώσεων, με τηλέφωνα ονόματα και χρηματικά ποσά.
Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον (100) κιλά κάνναβης, τουλάχιστον ένα κιλό ηρωίνης, και τουλάχιστον (100) γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (220.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρίνιου. 

***

Επιστροφή στην Τουρκία 49 παράτυπων μεταναστών


Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα, 6 Απριλίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 49 παράτυποι μετανάστες -όλοι άνδρες- εκ των οποίων 38 από το Πακιστάν, επτά από την Αλγερία, δύο από το Μανγκλαντές, ένας από τη Γκάνα και ένας Παλαιστίνιος.

Για 43 υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε β΄ βαθμό, πέντε χωρίς βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ένας με παραίτηση από σχετικό αίτημα ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex που απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
        Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.196 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
        Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 63 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
        Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 993 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 922 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.


 ***


Συνελήφθησαν άμεσα δυο ημεδαποί για κλοπή περιπτέρου στο Αγρίνιο

Οι δράστες αφαίρεσαν προϊόντα αξίας μεγαλύτερης των 3.000 ευρώ


Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2017) νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν περίπτερο 57χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν προϊόντα, συνολικής αξίας 3.170 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δυο δραστών, τον εντοπισμό τους και τη σύλληψή τους.

Ο 22χρονος λίγο πριν συλληφθεί έκρυψε τα κλοπιμαία στο αυτοκίνητο του  και σε προαύλιο δημοτικού σχολείου, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον 57χρονο ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Μέσα στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί εντόπισαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης της κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.



***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και ενός μηνός για ναρκωτικά.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το απόγευμα,  αφού έκοψαν συρμάτινη περίφραξη οικοπέδου εισήλθαν σε αποθήκη αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής και αφαίρεσαν 40 μέτρα καλώδια μεταφοράς ρεύματος, αξίας 1000 ευρώ. 

Σύλληψη ημεδαπού  για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο και τη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών και μια 19χρονη ημεδαπή, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα έσπασαν τζάμι Ιερού Ναού στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν από το παγκάρι χρηματικό ποσό που δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ προκάλεσαν φθορές σε ένα κηροπήγιο.  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για διατάραξη οικιακής ειρήνης
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα προέβησαν στη διασπορά σκόνης ναφθαλίνης κάτω από τις δυο κεντρικές πόρτες εισόδου Γυμνασίου του Αγρινίου, με αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικού μαθήματος μέχρι το πέρας του  καθαρισμού του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη μίας ημεδαπής για κλοπή
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 25χρονη ημεδαπή, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από 82χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ.  

***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-4-2017 έως 16-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

  • Την Μ. Δευτέρα 10-4-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
  • Την Μ. Τρίτη 11-4-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
  • Την Μ. Τετάρτη 12-4-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό - Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
  • Την Μ. Πέμπτη 13-4-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
  • Το Μ. Σάββατο 15-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 
 ***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-04-2017 έως 16-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Μ. Δευτέρα 10-4-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος  - Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
·        Την Μ. Τρίτη 11-4-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι – Βάλτα – Πλατανιώτισσα.
·        Την Μ. Τετάρτη 12-4-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.
·        Την Μ. Πέμπτη 13-4-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα –   Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια – Λευκάσιο.     
·        Την Μ. Παρασκευή 14-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά - Πύργος – Βαλίμη – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.     
·        Το Μ. Σάββατο 15-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.    

***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-4-2017 έως 16-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 10-4-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρα – Νέδας – Λυνίσταινα -  Πετράλωνα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
·         Την Τρίτη 11-4-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
·        Την Τετάρτη 12-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
·         Την Πέμπτη 13-4-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρα – Νέδας – Λυνίσταινα -  Πετράλωνα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
·        Την Παρασκευή 14-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.