«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 3 Απρίλη 2017

Μπράβο στους εθελοντές της Δυτικής Ελλάδας – Φώναξαν δυνατά «Let’s Do It Greece!» και ακούστηκαν σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας


Η τεράστια συμμετοχή των εθελοντών έδωσε το σύνθημα ότι μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε, όπως ήταν φέτος το σύνθημα για την μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece!».
Με ένα τεράστιο χαμόγελο, κάθε ηλικίας εθελοντές κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και να φωνάξουν δυνατά «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», όπως ήταν φέτος το κεντρικό σύνθημα...

Μέσα σε μία μόλις ημέρα, στην Περιφέρειά μας υλοποιήθηκαν περισσότερες από 150 δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές, συγκεντρώνοντας τόνους σακούλες με απορρίμματα, φερτά υλικά, ενώ βάφτηκαν διάφορα σημεία, κόπηκαν χορτάρια, καλάμια και κλαδεύτηκαν δεντράκια, καλλωπίστηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παραλίες, ρέματα, ακτές κ.α.
«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν την Κυριακή τους στην προσφορά, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη γειτονιά, στο σχολείο, στην πλατεία, στην παραλία τους και δείξανε ότι αγαπάνε τον τόπο τους. Εσείς είστε αυτοί που μας δίνετε το έναυσμα κάθε χρόνο. Η δική σας αγάπη για τον εθελοντισμό και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε: «Ο εθελοντισμός γεννά ελπίδα και δημιουργεί ενεργούς πολίτες. Μας δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή, να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, ελπίδα και να βρούμε αξίες, ιδανικά, οράματα που έχουμε λησμονήσει εδώ και καιρό. Η προστασία του περιβάλλοντος θέλει συλλογικότητα και δράση. Και αυτό είναι που παλεύουμε!».
Καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους υπευθύνους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και της Ολυμπίας Οδού, οι οποίοι στήριξαν στην περιβαλλοντική δράση, όπως επίσης τον «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», καθώς και στις Αρχές, φορείς και οργανώσεις για την άριστη προετοιμασία και τον συντονισμό, ώστε να υλοποιηθούν επιτυχώς όλες οι δράσεις που διοργανώθηκαν.
Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας βρέθηκε στις δράσεις που έγιναν σε Κατάκολο και Κουρούτα στην Ηλεία, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Κωσταριά.  Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος στη δράση της ΟΙΚΙΠΑ στο Σκαγιοπούλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, στον καθαρισμό του Δάσους Φράξου στο Λεσίνι Μεσολογγίου και στον καθαρισμό του Λιμένος Μεσολογγίου από Δύτες της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στη δράση των Patrinistas , Gefyristas, 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου, αυτοδυτών στο κάστρο Ρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο πάρκο του Αγρινίου και στον εξωτερικό χώρο του σταδίου του Παναιτωλικού.

Γίνετε μέλος του Μωσαϊκού Δράσεων
Συμπληρώστε την online φόρμα απολογισμού του Lets Do It Greece, ώστε να συμπεριληφθούν αναλυτικά οι δράσεις σας στην ιστοσελίδα, καθώς και οι φωτογραφίες σας να ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Let's do it Greece.
Τη Φόρμα Απολογισμού θα βρείτε εδώ:
Να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν και τη βάση του Πανελλήνιου Μωσαϊκού Δράσεων. Τι είναι αυτό; Σας το φυλάμε για έκπληξη...
Παράλληλα, όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα απολογισμού, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής από την Τρίτη 4 Απριλίου.

Δείτε βίντεο στους παρακάτω συνδέσμους:
2017.04.02 - ΠΔΕ - Let's do it Greece 2017 στο Κατάκολο (Κατσιφάρας με 1η Αγέλη Πύργου)
2017.04.02 - ΠΔΕ - Let's do it Greece 2017 στο Κατάκολο (Κατσιφάρας υπογράφει πανό εκδήλωσης)

Περισσότερες φωτογραφίες από όλες τις δράσεις που έγιναν στη Δυτική Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Facebook της Περιφέρειας:


***

Ημερίδα για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης μονάδων και επιχειρήσεων – Στις 5 Απριλίου στο Αγρίνιο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 5.30 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Βελτίωση περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης  μεταποιητικών μονάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα».
Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το Σύνδεσμο Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Tμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο ανακήρυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» και της συγκρότησης του Δικτύου με την επωνυμία «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)».
Με αφετηρία τη δημιουργία ενός Δικτύου για την υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται η υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής «Small Business Act (SBA)».
Η ημερίδα αποσκοπεί μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στην αξιολόγηση και βελτίωση της περιβαλλοντικής τους απόδοσης, καθώς και στην απόκτηση των αναγκαίων διαχειριστικών και τεχνικών δεξιοτήτων ώστε να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους προς την κατεύθυνση της χαμηλής κατανάλωσης σε άνθρακα και την αποδοτική αξιοποίηση των πόρων της οικονομίας, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους. Από θερμοκήπια,  σταβλικές εγκαταστάσεις και ελαιοτριβεία μέχρι βιοτεχνικές και βιομηχανικές μεταποιητικές μονάδες το θέμα της βελτίωσης της ενεργειακής θέσης των παραγωγικών μονάδων αποτελεί σημείο κλειδί για την βιωσιμότητα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτά καλούμε σε διάλογο με αφετηρία επίκαιρα θέματα τα οποία θα παρουσιασθούν στην ημερίδα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 και Σμύρνης, Αγρίνιο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα
17:30 – 18:00: Προσέλευση
18:00 – 18:15: Χαιρετισμοί και εισαγωγή στην Ημερησία Διάταξη
- Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης
- Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας
- Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπόκας
18:15 – 18:30: «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017 και Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», ΠΔΕ
18:30 – 18.45: «Περιβαλλοντική Διαχείριση Αποβλήτων Ελαιοτριβείου» Ιωάννης Μπακάλης, Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
18:45 – 19:00: «Κοινοτικές δράσεις σχετικά με την ενεργειακά βιώσιμη μεταποίηση (Energy Sustainable Manufacturing)», Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Παν. Πατρών
19:00 – 19:15: «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, Μέτρο 4, Ενέργειες για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ και στην προστασία του περιβάλλοντος», Ευθύμιος Τσιατούρας, Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
19:15 – 19:30: «Συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης: οι λύσεις για την εξωστρέφεια των ΜΜΕ», Παναγιώτης Λυκούδης, Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
19.30 – 19.45: «Παρουσίαση του κόμβου καινοτομίας ManuHub@WG» Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Παν. Πατρών
19:45 – 20:30: Συζήτηση / Ανταλλαγή απόψεων.

***

Ενημερωτική ημερίδα για τη διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 5 το απόγευμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση», στο ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού που αφορά δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την περίοδο 2017, για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας του ατόμου διοργανώνει διάφορες δράσεις και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που ήταν στις 2 Απριλίου.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τα προβλήματα του αυτισμού στην παιδική ηλικία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
5 μ.μ. Προσέλευση – Εγγραφές
5.30 μ.μ. Χαιρετισμοί
6 μ.μ. Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος – Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης: Στεφανία Φούσκα αν. προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά
7 μ.μ. Εκπαίδευση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο παιδιών στο «Φάσμα του Αυτισμού»: Ζωή Βλαχογιάννη – Διευθύντρια 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Ελένη Κισούδη – Κοινωνική Λειτουργός, Σωτηρία Μπισούκη – Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
7.30 μ.μ. Αντί επιλόγου – συζήτηση: Αθανάσιος Ρισβάς, Σχολικός Σύμβουλος Ε.Α.Ε. Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

***