«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, κλοπή που έλαβε χώρα στις 20/11/2016 στη Ναύπακτο, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 13χρονου ημεδαπού, ο οποίος με τη μέθοδο της απασχόλησης, του είχε αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (360) ευρώ και μία χρεωστική κάρτα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Καλύβια, Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε στο εσωτερικό του και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε ανανεώσει την άδεια κατοχής του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Κάτω Αχαΐα,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για  κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και ενδοοικογενειακή βία
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 01.12.2016 απείλησε και άσκησε σωματική βία στη μητέρα του, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου λάμψης και ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό γκλόπ.

Σύλληψη ημεδαπού για παρεμπόριο
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Αιγίου, ένας 61χρονος ημεδαπός διότι διέθετε προς πώληση  (298) προϊόντα, όπως ενδύματα, υποδήματα, πετσέτες, κρέμες προσώπου και άλλα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, στερούμενος ταμειακής μηχανής και μπλοκ αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει νωρίτερα ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας 22χρονης ημεδαπής. Το ποδήλατο  κατασχέθηκε  και αποδόθηκε στην παθούσα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη διαμονή στη Χώρα
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στις Καμάρες Αιγιαλείας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στερούνταν  ταξιδιωτικών εγγράφων.

***
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στον Πύργο για κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Οι δράστες μαζί με ένα συνεργό τους, που αναζητείται,είχαν διαρρήξει εννέα αυτοκίνητα τον τελευταίο μήνα


Συνελήφθησαν, χθες (3-12-2016) το απόγευμα στον Πύργο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 14 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 12χρονος συνεργός τους, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, ενώ σε βάρος των κηδεμόνων των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, ο 14χρονος με τον 13χρονο, παραβίασαν παράθυρο σταθμευμένου αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 34χρονος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο και μια χρυσή αλυσίδα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των τριών δραστών σε ακόμη οκτώ κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στον Πύργο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα των αυτοκινήτων, είτε εντοπίζοντας ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι από αύριο (5-12-2016) μέχρι και την Παρασκευή (9-12-2016), στο πλαίσιο εκτέλεσης αναγκαίων εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών,  θα  πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

•    Τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 και κατά τις ώρες 04:00 πρωινή έως ώρα 06:00 πρωινή, θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, της Νέας Εθνικής Οδού, στον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων. Κατά τη διάρκεια του ολικού αποκλεισμού η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Σελιανίτικα και Αθήνα θα εξυπηρετείται από την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών.
•    Από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τμήματος της διατομής του κλάδου εισόδου στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα της Ν.Ε.Ο. του Α/Κ. Σελιανιτίκων καθ’ όλο το 24ωρο. Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος στην αριστερή πλευρά του κλάδου σε 1 λωρίδα ελάχιστου πλάτους 3,50 μέτρων.
•    Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, από ώρα 04:00 πρωινή έως ώρα 06:00 πρωινή, θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, της Νέας Εθνικής Οδού, στον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων.
•    Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών νωρίτερα, των ανωτέρω ημερομηνιών, δύναται να τροποποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας