«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Απόψε πήρα ένα βαρύ …πολύ βαρύ μήνυμα!!!


Αριστερά με την τραγιάσκα ο Γιάννης Φλωρόπουλος
Δεξιά ο Πάνος Μπουργάνης
Και στη μέση ο Χρήστος Κατσούπης.
Δεν το πρόσμενα ποτέ σε τούτη την…αναπάντεχη ζωή, ένα μήνυμα, να μου θυμίσει παιδικές μνήμες μου και αληθινές αφηγήσεις προγενεστέρων μου!!!


Οι Αείμνηστοι Καινουργιώτες: Γιάννης Φλωρόπουλος και Πάνος Μπουργάνης μου μιλούσαν απ’ τα παιδικά χρόνια μου, (μέσα στο μαγαζί του πατέρα μου, στο Καινούργιο Τριχωνίδας, απ' όπου και η φωτογραφία), για τον Θέμο Κορνάρο και συγκεκριμένα για το βιβλίο του: «ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»!!!

Δε θα πω περσότερα, αν σας είναι εύκολο, εκτός απ’ τ’ άλλα βιβλία αυτού του Ανθρωπιστή, Αγωνιστή πνευματικού Ανθρώπου του Θέμου Κορνάρου, διαβάστε και το προαναφερόμενο!!!

Γι’ αυτό Αγωνιστικά Ατσαλώνομαι και... μέσα απ’ τις Αληθινές κι αναμφισβήτητες  αφηγήσεις. Απ’ τα παιδικά μου βιώματα να γράφω …κάθε που χάραμα με παίρνει… αδιάσειστες αξίες ζωής!!!

Καλή επιτυχία άγνωστοί μου διοργανωτές, στην εκδήλωσή σας στη μνήμη του γνωστού μου, (μέσα απ’ το έργο του), Θέμου Κορνάρου!!!

Δημήτρης ΝτόκαςΤο Μήνυμα είναι:

Θέμος Κορνάρος
Αγαπητοί φίλοι

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΗ 2015, στις 7 το απόγευμα, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ «ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» (Ηρώων Πολυτεχνείου 39 και Αρετής, Άγιοι Ανάργυροι) τιμούμε τον αγωνιστή λογοτέχνη Θέμο Κορνάρο, τον «κουμπάρο» της φτωχολογιάς, ο οποίος για τη δράση και τα έργα του γνώρισε αμείλιχτους και σκληρούς διωγμούς. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα τριάντα πέντε χρόνια από το θάνατό του και διοργανώνεται από τον  Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, τον  Σύλλογο Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας και το –ηλεκτρονικό- περιοδικό μας (ΑΤΕΧΝΩΣ).

Σας στέλνουμε την πρόσκληση, πληροφορίες για την εκδήλωση, φωτογραφίες και στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Θέμου Κορνάρου, καθώς και δυο αποσπάσματα από το λογοτεχνικό του έργο.

Βιογραφικά στοιχεία του Θέμου Κορνάρου

Για το έργο του Θέμου Κορνάρου


«Άγιον Όρος» του Θ. Κορνάρου (απόσπασμα)

Σπιναλόγκα (Διήγημα από το ομώνυμο έργο του Θέμου Κορνάρου)
***
Για την εκδήλωση “Θέμος Κορνάρος, ο «κουμπάρος» της φτωχολογιάς”

Τριάντα πέντε χρόνια από τον θάνατό του και πολύ λίγα έχουν γραφτεί για αυτόν και το έργο του. Ελάχιστα γνωστό στις νεότερες γενιές. Άδικο για κάποιον που με το έργο του κήρυξε την πίστη του στο λαό και στους αγώνες του. Αυτό που χαρακτηρίζει το έργο του είναι ότι σε καιρούς δύσκολους κήρυξε τη μαχητικότητα, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την καλοσύνη, την αγάπη και την ανθρωπιά.

Με αφορμή τα τριάντα πέντε χρόνια από το θάνατό του ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού μαζί με τον Σύλλογο Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας και το -ηλεκτρονικό- περιοδικό μας (ΑΤΕΧΝΩΣ) τιμούμε τον αγωνιστή λογοτέχνη Θέμο Κορνάρο, τον «κουμπάρο» της φτωχολογιάς, ο οποίος για τη δράση και τα έργα του γνώρισε αμείλιχτους και σκληρούς διωγμούς.

Η εκδήλωση θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΗ 2015, στις 7 το απόγευμα, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ «ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» (Ηρώων Πολυτεχνείου 39 και Αρετής, Άγιοι Ανάργυροι)

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Νίκος Σαράντης

Θα μιλήσουν:

Ηρακλής Κακαβάνης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, συνεκδότης του περιοδικού ΑΤΕΧΝΩΣ

Σοφία Μπαρδάνη – Σημαντήρη, πρόεδρος του Συλλόγου φιλολόγων Δυτικής Αθήνας  και μέλος της Επιτροπής Κρίσεως Νέων Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Αννεκε Ιωαννάτου, φιλόλογος – κριτικός λογοτεχνίας

Θα χαιρετίσουν:

Γιώργος Φαρσακίδης, ζωγράφος – συγγραφέας, συνεξόριστος του Θέμου Κορνάρου

Ιφιγένεια Πανέτσου, απόγονος του συγγραφέα

-Θα προβληθεί 5λεπτο ντοκιμαντέρ για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου σε επιμέλεια Μαρίας Καϋμενάκη – Ζωής Οικονόμου

-Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά ο Δημήτρης Κανέλλος με το συγκρότημά του.

Θα συντονίσει ο Αλέκος Πούλος, ποιητής, πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεως Νέων Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Με τιμά ο Πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην Εκδήλωσή σας!
Μου είναι δύσκολο…δεσμεύομαι όμως κάθε παρόμοια διοργάνωσή σας να την προβάλω μ’ όποιον τρόπο δύναμαι!!!

Και πάλι…
Δημήτρης Ντόκας