«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στο Αιτωλικό


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή συνεργείου της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Συνελήφθησαν (27) συνολικά άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές (22-5-2015), το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε καταυλισμό στο Αιτωλικό.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με...
τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, του Τμήματος Τροχαίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγινε έλεγχος σε (27) κτίσματα – παραπήγματα του καταυλισμού, τα οποία ρευματοδοτούνταν παράνομα από παρακείμενο πυλώνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ισάριθμοι ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
***

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Γαστούνη για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές αυτοκινήτων και πέντε διαρρήξεις καταστημάτων σε Γαστούνη, Ανδραβίδα, Τραγανό και Στρούσι Ηλείας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο κλοπές αυτοκινήτων και πέντε διαρρήξεις καταστημάτων, που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες στις (22-5-2015) σε Γαστούνη, Ανδραβίδα, Τραγανό και Στρούσι Ηλείας

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (23-5-2015) το πρωί, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22,21,19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες από κοινού, στις (22-5-2015) νωρίς το πρωί, στη Γαστούνη και στην Ανδραβίδα αφού αφαίρεσαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν για την κίνηση τους, μετέβησαν σε πέντε καταστήματα ( πρατήριο υγρών καυσίμων, κομμωτήριο, καφετέρια και ψιλικατζίδικα) σε Τραγανό και Στρούσι, όπου διέπραξαν ισάριθμες διαρρήξεις, αφαιρώντας χρήματα και προϊόντα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις κλοπές στα καταστήματα και η αξία των φθορών που προκάλεσαν σε αυτά, ανέρχεται στις (3.050) ευρώ.

Σε ότι αφορά τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες, ανευρέθηκαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας και Γαστούνης, στην Ανδραβίδα και σε αγροτική περιοχή της Γαστούνης και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι, από τον έλεγχο των στοιχείων του 22χρονου προέκυψε ότι αναζητούνταν για διακεκριμένες κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
 ***

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της συζύγου του



Συνελήφθη, χθες (23-5-2015) το βράδυ στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.



Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης, χθες το βράδυ στη Πάτρα, εντός της οικίας του, με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε τη 48χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια τη δολοφόνησε με ασφυκτικό τρόπο (απόφραξη αναπνευστικών οδών).



Αμέσως μετά την πράξη του ο 45χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τα χέρια του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, συνελήφθη.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***