«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25 Μάη 2015

 Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ

Σημαντικής σπουδαιότητας για την αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η υπογραφή της σύμβασης για το έργο κατασκευής των Παραγλαύκιων Οδών στην Πάτρα, η οποία και ανάβει πλέον, «πράσινο φως» στην έναρξη των εργασιών.
Η υπογραφή της σύμβασης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και στελέχη του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα....

πρόκειται για το έργο «Κατασκευής των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών», το οποίο είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013».

«Με την έναρξη των εργασιών δίνεται οριστική λύση σε ένα μεγάλο έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Πάτρας. Ένα έργο ταλαιπωρημένο, το οποίο πλέον, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για οριστική λύση. Οι τρεις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει δίνουν οριστική λύση σε θέματα κυκλοφοριακής σύνδεσης του λιμένα με την Περιμετρική Οδό» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Επιτέλους ξεκινά η νέα εργολαβία και μέσα στο συμβατικό χρόνο θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να έχει ολοκληρωθεί. Ως Περιφέρεια θα είμαστε αρωγός στην προσπάθεια που θα γίνει με την οποία και θα κατασκευαστεί ένα έργο λειτουργικό, το οποίο θα παραδοθεί άμεσα προς χρήση στους πολίτες».
«Ευχαριστούμε που δείξατε το ανάλογο ενδιαφέρον. Είναι πολύ σπουδαίο σε μια δύσκολη εποχή να κατασκευάζονται τέτοια έργα πνοής στην Δυτική Ελλάδα. Αυτό το έργο είναι ουσιαστικότατο σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική και του λιμανιού αλλά και της Πάτρας και της περιοχής μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες σημείωσε πως θα δημιουργηθεί μια «ανακουφιστική διέξοδος από την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα πρόκειται για ένα έργο με εξέχοντα αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού οι παραγλαύκειες συνδέονται με τον υπάρχοντα κόμβο για το λιμάνι της Πάτρας».
Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).


Βίντεο από την συνάντηση στους παρακάτω συνδέσμους:
***
 Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πηνειού για την παραλιακή οδό

Με απόφαση της Αναπτυξιακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πηνειού για την εκπόνηση μελέτης «Επικαιροποίηση – Ολοκλήρωση μελέτης παραλιακής οδού Νομού Ηλείας στα όρια του Δήμου Πηνειού», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ.
Η μελέτη που θα εκπονηθεί αφορά τμήμα μήκους 10,9 χλμ, το οποίο έχει αφετηρία τον κεντρικό δρόμο από Βαρθολομιό – Λιμένα Κυλλήνης προς Λυγιά και παραλία Γλύφας και αφού διέλθει στα όρια του δάσους Θινών, συνεχίζει στην παραλία Βαρθολομιού και καταλήγει στις εκβολές του Πηνειού στην παραλία Παλαιοχωρίου.
Σκοπός της μελέτης είναι η κατασκευή ασφαλτοστρωμένου δρόμου με ήπια κυκλοφορία που θα παρέχει τη δυνατότητα στους παραθεριστές να έχουν εύκολη πρόσβαση στις παραλίες της Ηλείας.
«Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, βάζουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση ενός έργου – οδικού άξονα που θα κάνει προσβάσιμες τις όμορφες παραλίες της Ηλείας, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν και θα δώσει κίνητρα σε νέους επενδυτές» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος.