«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το Ε.Κ. Αγρινίου για το νοσοκομείο Αγρινίου

Σε συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη 14 Μάη 2015 και ώρα 7 μ.μ. , το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στην συνεδρίασή του Δ.Σ. του, τους προέδρους των σωματείων μελών του και το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, για να συζητήσουν από κοινού και να αποφασίσουν την οργάνωση της απεργίας της 20ης Μάη 2015 που κήρυξαν οι ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ.

Μετά από συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε το Ε.Κ.Α. να στηρίξει την πρωτοβουλία του σωματείου Συνταξιούχων για ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού του νομού, για την κατάσταση συνολικά στο χώρο της υγείας και ειδικότερα την κατάσταση στα νοσοκομεία.
Την Τετάρτη 20 Μάη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης ώρα 10:30 το πρωί, στο χώρο των νοσοκομείων του νομού.

Το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγρινίου αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Ε.Κ.Α. για κοινή συγκέντρωση, αλλά οριστική απόφαση θα πάρει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του, για το συντονισμό της δράσης μπροστά στην απεργία.

Επίσης το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.:
·        Εκτίμησε την δράση του για...
την απεργία της 1Η Μάη 2015, κρίνοντάς την θετική.
·        Αποφάσισε την οργάνωση της πάλης για το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

1ον)  Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 11 Ιούνη 2015 προβάλλοντας τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., καθώς επίσης και τα προβλήματα των εργαζομένων-ανέργων στην περιοχή.
2ον ) Αποφασίστηκε ομόφωνα για απεργία στα τέλη Ιούνη και συντονισμό πανελλαδικά, για διεκδίκηση υπογραφής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Νομοθέτηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ σαν βάση για συζήτηση και διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, τη συσπείρωση στα ταξικά σωματεία για να δώσουμε συνολική απάντηση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που ετοιμάζουν καινούργια επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ενόψει της νέας συμφωνίας που θα αποφασίσουν. 

Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, για να μπορέσει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ζήσουν καλύτερες μέρες χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια.

Το Δ.Σ.