«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 20Η ΜΑΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  καταγγέλλει σε  όλο το λαό της περιοχής  τις πολιτικές  που εφαρμόζονται  στο χώρο της Υγείας  από τις Ελληνικές κυβερνήσεις  με τις οδηγίες  της Ε.Ε.  και των  μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων του χώρου .

Ιδιαίτερα  για τα δημόσια Νοσοκομεία  και όλες  τις δημόσιες  μονάδες  υγείας ( κέντρα υγείας  - ΠΕΔΥ κ.α. )  η κατάσταση  καθημερινά χειροτερεύει .
Μεγαλώνει η απαξίωση  τους και η  υποβάθμιση  της παροχής υγείας  και περίθαλψης σε βάρος  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων . Τα κονδύλια  του κρατικού προϋπολογισμού  κάθε χρόνο  συρρικνώνονται   για όλο τον τομέα της υγείας  και...
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό βοηθητικό  και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά μεγαλώνουν  , οι εργαζόμενοι  και  συνολικά το προσωπικό μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι ελλείψεις  σε ιατρικά είδη  και είδη πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες .
Η κατάσταση αυτή στα νοσοκομεία Αγρινίου κ Μεσολογγίου  έχει φτάσει στο απροχώρητο  καθώς μια  σειρά κλινικές δεν λειτουργούν  ή υπολειτουργούν .
Συνάδελφοι εργαζόμενοι – συνταξιούχοι
Η κατάσταση αυτή μόνο με συνεχή ταξικό αγώνα  και πάλη ανατρέπεται , δεν δικαιολογείται καμία αναμονή καμία  ολιγωρία  και ανοχή  στην αντιλαϊκή πολιτική  για την υγεία  και μάλιστα σε μία περίοδο  που η καπιταλιστική κρίση  μας έχει οδηγήσει  στην φτώχεια , την ανεργία  και την εξαθλίωση . 

Απαιτούμε :

·        Άμεσα  κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου  και σε όλες τις μονάδες υγείας  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  .
·        Σταθερή και μόνιμη απασχόληση  για όλο το προσωπικό  .
·         Επαρκή χρηματοδότηση  της δημόσιας  υγείας  από τον κρατικό  προϋπολογισμό  για όλες τις μονάδες.
·        Να γίνουν προσλήψεις σε  προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις νέες σύγχρονες ανάγκες και νέο οργανόγραμμα για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου .
·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας  και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .
·        Κατάργηση  της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας .

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  την
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ ώρα 10:30πμ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το Δ.Σ.