«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια στο Αιτωλικό
Κατασχέθηκαν τέσσερα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα
Συνελήφθησαν χθες (15-5-2015) το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 35χρονη ημεδαπή και ένας 33χρονος άνδρας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και 21χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία και αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα...
σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα καφενείο – καφετέρια, στο Αιτωλικό, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με κερματοδέκτη, σε λειτουργία, στα οποία είχε εγκατασταθεί αυτόνομο λογισμικό πρόγραμμα.

Κατά τον έλεγχο συνελήφθη η 35χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς και ο 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης, στο τυχερό παίγνιο.

Στο πλαίσιο της έρευνα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (594) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στα παιγνιομηχανήματα και στην ταμειακή μηχανή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
*** 
Συλλήψεις στην Πάτρα για παράνομα τυχερά παίγνια
Κατασχέθηκε ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα
Συνελήφθησαν χθες (14-5-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 55 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Πιο συγκεκριμένα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα καφενείο – καφετέρια, στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα σε λειτουργία, στο οποίο είχε εγκατασταθεί λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΤΡΙΛΙΖΑ».

Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και ένας 57χρονος ημεδαπός ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης, στο τυχερό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το χρηματικό ποσό των 18 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπές δικύκλων στην Πάτρα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί (10) περιπτώσεις

Τα κλεμμένα δίκυκλα μεταφέρονταν με όχημα
 κλειστού τύπου (βαν)

Συνελήφθη, χθες (15-5-2015) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων κατά συναυτουργία και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία αντιμετωπίζουν και δύο ακόμη συνεργοί του δράστη ηλικίας 32 και 28 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα χθες (15-5-2015) το βράδυ, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα 53χρονου ημεδαπού, την οποία φόρτωσαν σε φορτηγό όχημα (τύπου βαν) ιδιοκτησίας του πατέρα του 33χρονου και επιχείρησαν να διαφύγουν, όταν έγιναν αντιληπτοί από περίοικούς.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών οι οποίοι εντόπισαν τον  33χρονο να οδηγεί το όχημα του και τον συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση. Εντός του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα του 53χρονου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου στη Βάρδα Ηλείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (18) κροτίδες.

Κατά το προανακριτικό έργο που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τον τελευταίο μήνα, από  διάφορες περιοχές της Πάτρας, εννέα ακόμα δίκυκλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο για την διευκόλυνση στη διάπραξη των κλοπών.
***

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα, που διωκόταν με ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία

Συνελήφθη, χθες (15-5-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας για ληστεία κατά συναυτουργία.

Από την έρευνα που είχε ενεργήσει το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, προέκυψε ότι την (8-5-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, ο 19χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 28χρονο συνεργό του που είχε συλληφθεί, αφαίρεσαν με σωματική βία από 57χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα (18-5-2015) ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή.
***

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Νοσοκομείου του Ρίου

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (10) περιπτώσεις

Συνελήφθη, χθες (15-5-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (14-5-2015), το βράδυ, ο δράστης μετέβηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και αφαίρεσε από 69χρονο ασθενή το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τη πράξη του έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που έφτασαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα οι Αστυνομικοί βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το ένα εκ των οποίων είχε αφαιρεθεί λίγη ώρα νωρίτερα, από τον 69χρονο ασθενή, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης, είχε αφαιρέσει το ίδιο βράδυ από 66χρονο  ασθενή, ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και  το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ από 36χρονη συνοδό άλλου ασθενή.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, το τελευταίο εξάμηνο, ο 35χρονος, εισερχόταν στα δωμάτια ή στους διαδρόμους του Νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των ασθενών ή την έλλειψη προσοχής των συνοδών τους και αφαιρούσε κυρίως πορτοφόλια, τσάντες και κινητά τηλέφωνα διαπράττοντας ακόμα επτά κλοπές.

Όλα τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν σε αυτούς.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφείς υποθέσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 29χρονος αστυφύλακας και 35χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές για παράνομη κατακράτηση, απόπειρα εκβίασης και απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος υπηκόου Πακιστάν
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος 44χρονου υπηκόου Πακιστάν.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε χθες (14-05-2015) το απόγευμα, από αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν χθες (14-05-2015) το μεσημέρι, δέχτηκε επίθεση σε περιοχή της Αθήνας από ομάδα έξι (6) υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, ως οφειλή σε έτερο αλλοδαπό ομοεθνή του.

Στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας τον οδήγησαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα στο κέντρο της Αθήνας,  όπου τον κατακρατούσαν παράνομα χωρίς τη θέλησή του. Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα, ο όποιος μετέβη στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητα του και μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο παθόντα και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν  ή μέρος αυτού.
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν τον παθόντα εντός του καταστήματος, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, ενώ οι υπόλοιποι έξι εμπλεκόμενοι αλλοδαποί αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 ***

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή ακόμα μίας περίπτωσης αυτοκτονίας
Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από 32χρονη ημεδαπή.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε χθες (14-05-2015) ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόσθεσή της να αυτοκτονήσει.
Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν η χρήστης και ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Όπως προέκυψε, επρόκειτο για 32χρονη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε εγκαίρως, στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή και χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·        Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID
·        Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR
 ***

Συνελήφθησαν δύο δράστιδες για κλοπή σε κατάστημα στην Αμαλιάδα

Συνελήφθησαν, προχθές (13-5-2015) νωρίς το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 19 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές (13-5-2015) το μεσημέρι, οι δύο δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε κατάστημα, 56χρονης ημεδαπής, στη Αμαλιάδα, και απασχολώντας την, αφαίρεσαν από το χώρο του γραφείου, το πορτοφόλι της το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και άλλα προσωπικά έγγραφα.

Άμεσα, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή, εντόπισαν τις δύο δράστιδες και τις συνέλαβαν, ενώ επίσης βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό που αυτές είχαν αφαιρέσει, το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.