«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου κυριάρχησαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα: Οι τελευταίοι λογαριασμοί ύδρευσης στην Δ.Κ. Αιτωλικού, το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ως προς το πρώτο θέμα και υπό το βάρος των σφοδρών και δικαιολογημένων αντιδράσεων των δημοτών του Αιτωλικού ο Δήμαρχος κ. Καραπάνος πρότεινε την μείωση κατά 50% των λογαριασμών που εκδόθηκαν, πράγμα που έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αφορμή δε την αναφορά του στην άποψη της Δ/νσης Υγιεινής ότι το νερό «πίνεται – δεν πίνεται», οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι...
η Δ/νση Υγιεινής επιμένει στην άποψή της ότι το νερό δεν είναι προς πόση. Μετά τα παραπάνω η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», κατέθεσε πρόταση για ειδικό τιμολόγιο στην Δ.Ε. Ενότητα Αιτωλικού, όπως ο νόμος προβλέπει και είχαμε τοποθετηθεί προεκλογικά και ταυτόχρονα ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για οριστική επίλυση του προβλήματος.
Ως προς το θέμα του Νοσοκομείου αλλά και του Τ.Ε.Ι. η πρόταση που υιοθετήθηκε είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα και σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο να κληθούν όλοι οι φορείς, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για περαιτέρω συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων. Η παράταξή μας παρ’ όλα αυτά κατέθεσε ψήφισμα στο σώμα για το Νοσοκομείο με το οποίο ζητάει από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα εμπεριέχει: Την πλήρη διοικητική αυτονόμηση από το Νοσοκομείο Αγρινίου, την απομάκρυνση του μη παραιτηθέντος υποδιοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, την στήριξή του με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την πληρωμή των πάσης φύσεως οφειλομένων στο προσωπικό και την αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού του για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.
Τέλος για το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε σχετικό κείμενο με το οποίο δηλώνεται: Το δίκαιο των διεκδικήσεων της πόλης, που έχει στόχο την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου τριτοβάθμιου ιδρύματος στην περιοχή μας που θα συνδέεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την παραγωγική του ανασυγκρότηση και με νέα σύγχρονα τμήματα με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία. Στα πλαίσια του παραπάνω ανεξάρτητου ιδρύματος προφανώς και πρέπει και μπορούν να ενταχθούν τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. που καταργήθηκαν με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» (ανασύσταση τμημάτων). Ένα τέτοιο ίδρυμα ούτε αμφισβήτηση μπορεί να δεχθεί, αλλά και σε στέρεες βάσεις θα κινείται. Και εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι “κορώνες” Μεσολογγίου και Αγρινίου, σε μια τέτοια διεκδίκηση δεν έχουν θέση, διότι εκ των πραγμάτων ένα τέτοιο ανεξάρτητο, αυτόνομο και αυτοδιοίκητο ίδρυμα θα εμπεριέχει και τα τμήματα του Αγρινίου.
                  Το Γραφείο Τύπου

ΥΓ: Θεωρούμε ότι η μη πρόσκληση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού στην ανωτέρω συνεδρίαση ήταν άστοχη και ατυχής.