«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 12-5-2015

Έργα συνολικού ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, για την άρση επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συντηρηθούν δρόμοι που παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με στόχο, να αρθεί η επικινδυνότητα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας....

Κατά τη 17η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο, εγκρίθηκαν δημοπρατήσεις για σημαντικά έργα, συνολικού ύψους περίπου 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου για την «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού ΠΔΕ (αντικατάσταση καλωδίων, ιστών, φωτιστικών σωμάτων κ.λπ.) για την περίοδο 2014-2015» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Για την Π.Ε. Αχαΐας δόθηκε το «πράσινο φως» στις εισηγήσεις που έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο, για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη «Σήμανση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο Ε.Ο. δίκτυο Π.Ε. Αχαΐας», προϋπολογισμού 310.000  ευρώ, για τη δημοπρασία του έργου «Συντήρηση οδού Μαμουσιά-Δουμενά- Άνω Ζαχλωρού έως τη διασταύρωση με την οδό Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, καθώς και για το έργο «Συντήρηση οδού Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Για την Π.Ε. Ηλείας, όπως εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση των έργων «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και «Καθαρισμός τάφρων-πρανών και ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Τέλος, για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εγκρίθηκε η δημοπρασία για το έργο «Συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Μεσολογγίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Την εισήγηση στην Επιτροπή έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.
«Όλα αυτά τα έργα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμβάλλουν αποφασιστικά στην άρση επικινδυνότητας για όσους κυκλοφορούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυό μας. Προσπαθούμε με ελάχιστους πόρους να τα καταφέρουμε, όμως εστιάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στην ενίσχυση, δηλαδή της οδικής ασφάλειας», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστειδόπουλος.
***

Στο Δήμο Ερυμάνθου Π.Ε. Αχαΐας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
Επίσκεψη στο Δήμο Ερυμάνθου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βασίλη Μιχαλόπουλο και το γεωπόνο Προγραμματισμού της ίδιας Διεύθυνσης Γεώργιο Καλαντζόπουλο.
Αρχικά επισκέφθηκε το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής και του φράγματος στην περιοχή Ντασκά Ερυμάνθειας, όπως και το αρδευτικό δίκτυο που θα εξυπηρετήσει την άρδευση της περιοχής Ερυμάνθειας.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερυμάνθου, στην οποία συμμετείχαν εκτός του κ. Πλατανιά, ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής, ο Αντιδήμαρχος Αποστόλης Βγενόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερυμάνθειας Παναγιώτης Κούτρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλεντζίου Χρήστος Παρασκευόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη αυτή, εκτός από το σχεδιασμό της λειτουργίας και διαχείρισης του αρδευτικού έργου Ερυμάνθειας, τέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο στην ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα του Δήμου, όπως ο εξηλεκτρισμός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής, όσο και στο σχεδιασμό και προγραμματισμό του Δήμου για κατασκευή έργων υποδομής στην περιοχή, εν όψει της έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, δράσεις και μέτρα του οποίου αναμένεται να υλοποιηθούν για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.