«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
Εντοπίστηκαν φυτεία και φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, που καλύπτονταν από δασική βλάστηση
Κατασχεθήκαν συνολικά (726) δενδρύλλια κάνναβης και (44) γραμμάρια σπόρων κάνναβης
Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν (4) καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων  με συνολική ποινή (79) έτη κάθειρξης

 Συνελήφθη, χθες (16-5-2015) το πρωί, σε δασική περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα...

χθες (16-5-2015) το πρωί, σε δασική περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, φυτεία και φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε ο 51χρονος και  περιείχαν συνολικά (726) δενδρύλλια κάνναβης.

Ο δράστης είχε  διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα, έτσι ώστε να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση.

 Επιπλέον, ο 51χρονος, για να μην μετακινείται συχνά, διέμενε στο χώρο της φυτείας, σε πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα, έχοντας τοποθετήσει κρεβάτι, οικοσκευή (πετρογκάζ , μαγειρικά σκεύη) και μεγάλες ποσότητες τροφίμων που του επέτρεπαν μακρά παραμονή.

 Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων, είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με νερό που αποθήκευε σε πλαστικά βαρέλια από φυσική πηγή της περιοχής.
Είχε ακόμη δημιουργήσει και επιπλέον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προορίζονταν για την καλλιέργεια (53) δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε σε ισάριθμα πλαστικά γλαστράκια (φυτώριο), ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην καλύβα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν (44) γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

 Παράλληλα, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του (4) καταδικαστικές αποφάσεις, των: Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και
 Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων  με συνολική ποινή (79) έτη κάθειρξης.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη (19-5-2015) στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πύργου.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
***
Συνελήφθη μια 61χρονη ημεδαπή στην Ακράτα που διώκονταν με καταδικαστική απόφαση



Είχε καταδικαστεί σε (5) έτη φυλάκιση για υπεξαίρεση σε τραπεζικό κατάστημα στην Αχαΐα



Συνελήφθη, σήμερα (17-5-2015) νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, μια 61χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.



Ειδικότερα, η 61χρονη είχε καταδικαστεί σε (5) έτη φυλάκιση με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για υπεξαίρεση, που είχε διαπράξει σε τραπεζικό κατάστημα στην Αχαΐα.



Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
***