«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για ναρκωτικά

O δράστης είχε καταδικαστεί σε (8) έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ
Συνελήφθη, προχθές (11-5-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 39 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα...
ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί με Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.


Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές στην Πάτρα

Ο δράστης μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, με κλεμμένο δίκυκλο, αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα από μάνδρα

Συνελήφθη, προχθές (11-5-2015) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την ίδια κατηγορία, αντιμετωπίζει και ένας ακόμα συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, προχθές (11-5-2015) το απόγευμα, στην Πάτρα, αρχικά αφαίρεσαν δίκυκλο 46χρονου ημεδαπού, στο οποίο προσάρμοσαν ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ και στη συνέχεια μετέβησαν σε μάνδρα παλαιών σιδήρων, ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν παλαιά σίδερα, συνολικού βάρους 200 κιλών.

Άμεσα, κινητοποιηθήκαν οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν, σε κοντινή απόσταση από την μάντρα, τον 25χρονο.

Η Υ.Α. Πατρών κατέσχεσε την μοτοσικλέτα που είχαν αφαιρέσει και τα παλαιά σίδερα, τα οποία απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 35χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας εστίασης, για φοροδιαφυγή
Προηγήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε υποκατάστημα της εταιρείας και ύστερα από επεξεργασία των ληφθέντων φορολογικών στοιχείων διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 52.229 ευρώ
Συνελήφθη χθες (12-05-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 35χρονος ημεδαπός, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εστίασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης 31χρονος ημεδαπός, συνδιαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.
Ειδικότερα, κλιμάκιο Αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο σε υποκατάστημα της εταιρείας εστίασης, που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, κατά τον οποίο συλλέχθηκε υλικό για την περαιτέρω φορολογική έρευνα.
Συγκεκριμένα, ύστερα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων του φορολογικού μηχανισμού που λειτουργούσε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2014 ως 30-07-2014, ότι δεν εκδόθηκαν (2.025) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή τιμολόγια πώλησης (που αντιστοιχούν σε [3.837] Δελτία Παραγγελίας), συνολικής αξίας (52.229,02) ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση εμφάνιζε παρανόμως τα δελτία παραγγελίας ως Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα (13-05-2015) το πρωί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, με Ένταλμα Σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Αθηνών, για κατοχή πολεμικού τυφεκίου, από κοινού με άλλα άτομα, με σκοπό τον εφοδιασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (14-05-2015) το μεσημέρι, ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.




Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν (3) διακινητές και (28) μη νόμιμοι μετανάστες

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/4/2015 έως 30/4/2015.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας, (3) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα υπήκοοι Τουρκίας, Πακιστάν και Σουηδίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς, ισάριθμων αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, Σομαλίας και Ιράκ, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, από την Χώρα στην Ιταλία.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν ακόμη (25) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας και Σομαλία, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές και μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.