«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Περδικάκι Αιτωλ/νίας

Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις «αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με ομιλήτρια την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Οι «Αναπτυξιακές Δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και κεντρική ομιλήτρια την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου (Corina Creţu), αρμόδια για...
την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 11 π.μ. στην Κοιλάδα του Αχελώου, Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.
Θα παρέμβουν με ομιλίες τους οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Επιπλέον, χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, και Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής.
Η ημερίδα θα είναι διακαναλική και θα γίνει διεξοδική συζήτηση για την πολιτική Συνοχής και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και για το νέο προσανατολισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελληνική Γεωργία.

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου στη Δυτική Ελλάδα
Την Πέμπτη 21 Μαΐου, η Επίτροπος θα συμμετάσχει το μεσημέρι σε συνάντηση στην Αθήνα με τους Περιφερειάρχες των 13 ελληνικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 21 Μαΐου) και ώρα 6.30 μ.μ. θα επισκεφτεί το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ακολούθως, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το εργοτάξιο της Ιονίας Οδού.
Την Παρασκευή θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην ημερίδα της Περιφέρειας και αμέσως μετά θα επισκεφτεί το Υδροηλεκτρικό έργο Δαφνοζωναρά-Σανίδι στο Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».
Πριν την αναχώρησή της από την Κοιλάδα του Αχελώου φορείς και κάτοικοι της περιοχής, δίπλα από τα απομεινάρια της ιστορικής και θρυλικής γέφυρας Κοράκου που ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γιοφύρι των Βαλκανίων, για να τιμήσουν την Επίτροπο για την επίσκεψή της, θα προσφέρουν τοπικά προϊόντα και τοπικές γεύσεις που με την ταυτότητα και την ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία, την ιστορία και το πολιτισμικό τοπίο ως πόρο τοπικής ανάπτυξης και ως πηγή καινοτομίας.
Ακολούθως θα αναχωρήσει για να επισκεφθεί άλλα έργα της Κοιλάδας του Αχελώου που ανήκουν χωροταξικά στην Περιφέρεια Ηπείρου.