«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Θετική εξέλιξη η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας και η επαναφορά των σχολικών φυλάκων στους δήμους

Τις τελευταίες ημέρες δρομολογήθηκαν δύο (2) ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πρώτη έχει σχέση με την παράταση και σύναψη νεών ατομικών συμβάσεων καθαριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4323/2015 (Κατρούγκαλου) ΦΕΚ 47 Α΄, με το οποίο όσοι δήμοι έχουν συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας με εργαζόμενους, αυτές παρατείνονται έως 31-12-2015 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης...
διάταξης (σχετική κοινή εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΔΕΙΠΑΑΛ/Φ.2.9/41/ΟΙΚ/16433/27-5-2015.

Η δεύτερη εξέλιξη αφορά την επαναφορά των σχολικών φυλάκων, με τον ανωτέρω νόμο, αν και όχι στο σύνολό τους, λόγω μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες ή συνταξιοδότησής τους τα προηγούμενα χρόνια. Να επισημάνουμε εδώ ότι η μνημονιακή κατάργηση των σχολικών φυλάκων έχει στοιχίσει στους δήμους – σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας – διπλάσια ποσά σε επισκευές σε σχέση με τη μισθοδοσία, που δεν επιβαρύνουν μόνο τους δήμους, αλλά το κράτος συνολικά. Στόχος πρέπει να είναι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών για ουσιαστική προστασία των σχολικών μονάδων.     
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Το Γραφείο Τύπου