«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 27 Μάη 2015

Μετρήσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω της Διεύθυνσης Υγείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας διοργανώνει εκστρατεία Ενημέρωσης – Πρόληψης – Ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, κάνοντας μετρήσεις σακχάρου  και μετρήσεις γλυκοζυλιωνένης αιμοσφαιρίνης, όπου...
αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Το πρόγραμμα διεξαγωγής των μετρήσεων έχει ως εξής :
Τετάρτη 3-6-2015: 09.30 – 13.00 Πεζόδρομος Καλάβρυτα
Πέμπτη 4-6-2015: 9.30 – 13.00 Πλατεία Παπαγιαννοπούλου – Κάτω Αχαΐα
Παρασκευή 5-6-2015: 9.30 – 13.00 Κεντρική Πλατεία Λάππα Αχαΐας
Δευτέρα 8-6-2015: 9.30 – 13.00 Κέντρο Υγείας Κλειτορίας
Τρίτη 9-6-2015: 9.30 – 13.00 Αίγιο – Μπροστά στην Παναγία Φανερωμένης
Τετάρτη 10-6-2015: 9.30 -13.00 Ακράτα
Πέμπτη 11-6-2015: 9.30 -13.00 Σταυροδρόμι (Δήμου Ερυμάνθου)
Η ανίχνευση του Σακχαρώδη Διαβήτη σε φαινομενικά μη νοσούντες πολίτες μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και προσυμπτωματικούς ελέγχους ,είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί την εκτίμηση της ομάδας υψηλού κινδύνου που χρήζει περαιτέρω ελέγχου, ώστε να αποκαλύψουμε τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρητα πριν προχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίς επιστροφή. 
***

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης Π.Ε. Αχαΐας
Σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, κατόπιν δειγματοληψιών που έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αχαΐας, που ελήφθησαν  στις 13-5-2015, σας ενημερώνουμε ότι βάσει των παραμετρικών τιμών, σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα  για κολύμβηση από την θέση Ακτή Καλογριά μέχρι την Ακτή Αγίου Βασιλείου. 
Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εξαιρούνται με βάσει την σχετική νομοθεσία  οι παρακάτω θέσεις όπως αυτές αναφέρονται:
1.            Σε όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.
2.            Σε όλη την περιοχή από την θέση «Τσαούση ( διασταύρωση ) μέχρι και την θέση ‘Κολυμβητήριο Αγυιάς’». 
3.            Στις εκβολές του ποταμού Πείρου (300μ. ) αριστερά – δεξιά. 
Τέλος σας πληροφορούμε ότι αναμένονται αποτελέσματα από το Τμήμα Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας για τις περιοχές από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τις περιοχές Ακράτας – Αιγείρας και θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση. 
Οι δειγματοληψίες θα συνεχισθούν καθ’ όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου.
***

Ενίσχυση σε προσωπικό, εφαρμογή νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων από το ΥΠ.ΕΣ., τροποποίηση του οργανισμού και νομική υποστήριξη στη συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με το Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Αχαΐας
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας, η εφαρμογή νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και το ζήτημα της νομικής υποστήριξης, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το Σύλλογο των Υπαλλήλων Π.Ε.  Αχαΐας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Κατριβέσης, η γραμματέας Όλγα Γιαννακιτσίδου, ο ταμίας Γιώργος Βανταράκης, ο σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Μιχάλης Μαρτίνης και τα μέλη Νίκος Δεπούντης και Κωνσταντίνος Πάνας.
Μείζονος σημασίας, όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης, είναι το θέμα που έθεσε ο Σύλλογος για την ενίσχυση σε προσωπικό, αφού παρουσιάζοντα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε υπαλλήλους σε όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ιδιαίτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και Μεταφορών, όπου οι ελλείψεις αγγίζουν το 50%, ενώ προβλήματα υπάρχουν ιδίως σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως πολιτικών και τοπογράφων μηχανικών, κτηνιάτρων, γεωπόνων, καθώς και τεχνικού προσωπικού.
«Οι ανάγκες μας σε προσωπικό είναι μεγάλες και ήδη έχουμε κάνει κινήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη υπαλλήλων που θα ανακουφίσουν τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους, αλλά και θα βοηθήσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 2011 μέχρι και σήμερα έχει υποστεί μείωση κατά 32% του προσωπικού της, ενώ ο μέσος όρος της μείωσης όλων των Περιφερειών της χώρας είναι στο 19%.
Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Στόχος μας πάντοτε είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ενώ ήδη όπως τόνισε έχει δοθεί εντολή προς την αρμόδια Διεύθυνση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να είμαστε έτοιμοι μέσα στο επόμενο τρίμηνο όσον αφορά τον Οργανισμό.
Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα επιλογής προϊσταμένων, με την εφαρμογή του νέου συστήματος να είναι ζήτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις κρίσεις να έχουν ουσιαστικά «παγώσει» από το 2008. Ο Απ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές κρίσεις και να γίνει ορθολογική κατανομή ανάλογα και με τις εκτιμώμενες ανάγκες.
Τέλος, στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε και το ζήτημα της νομικής υποστήριξης όλων των υπαλλήλων. 
***

Επαναλειτουργεί η αυτόματη γραμμή ελέγχου βαρέων οχημάτων του Δημόσιου ΚΤΕΟ Πατρών
Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι η αυτόματη γραμμή ελέγχου βαρέων οχημάτων, μετά την πιστοποίηση που έλαβε το Δημόσιο ΚΤΕΟ Πατρών, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9001/2008, ενώ παράλληλα συνεχίζει κανονικά ο έλεγχος για τα μικρά επιβατικά, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως οχήματα.
Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έγινε η προμήθεια και εγκατάσταση σε αυτή την γραμμή του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Κατόπιν αυτού, επαναλειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες κανονικά η αυτόματη γραμμή, διενεργώντας τεχνικούς ελέγχους σε φορτηγά οχήματα με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, λεωφορεία και συρμούς.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως ισχύει ο νέος τιμοκατάλογος σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του αρμόδιου Υπουργείου, ο οποίος είναι πιο ευνοϊκός για τους πολίτες, αφού προβλέπει εκπτώσεις 25% για τους ανέργους, που είναι εφοδιασμένοι με κάρτα ανεργίας και ισχύει επί του περιοδικού τεχνικού ελέγχου. Για οχήματα του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ της τάξης του 155 επί του περιοδικού τεχνικού ελέγχου και για οχήματα φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι κύριοι ή κάτοχοι άνω των 10 έως και 50 οχημάτων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, ισχύει έκπτωση της τάξης του 105, επί του περιοδικού τεχνικού ελέγχου.