«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου 29 Μάη 2015

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου "Μιχάλης Κούσης" έτοιμο να υποδεχθεί τους αγώνες στίβου.

Τη  Κυριακή 31-5-2015 διεξάγονται στο ΔΑΚ Αγρινίου "Μιχάλης Κούσης" οι διασυλλογικοί αγώνες παμπαίδων – παγκορασίδων (πολύαθλα) Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και οι Αιτωλικοί Αγώνες 2015, Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων. Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους ανωτέρω αγώνες, αφού πραγματοποιήθηκε η προμήθεια νέων οργάνων στίβου...


 Ειδικότερα, ο Δήμος Αγρινίου προμηθεύθηκε οχτώ (8) βατήρες εκκινήσεων Ολυμπιακών Προδιαγραφών, σκάλα κριτών στίβου, βαλβίδες αλμάτων και στυλοβάτες του ύψους, ενώ ανανεώθηκε η κονίστρα των αλμάτων (σκάμματα).





 «Η προσπάθεια του Δήμου για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ, συνεχίζεται, παρ' όλα τα πενιχρά οικονομικά μέσα, αφού η δέσμευσή μας για αναβάθμιση του ΔΑΚ, όπου καθημερινά γυμνάζεται μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου . 








***

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει τη τελετή λήξης των τμημάτων της στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄




Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

 Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ώρα 19.00.
Η  παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει ΄΄Η γειτονιά της μουσικής΄΄
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Κανιούρη Βιβή
Ώρα 20.30
Το παιδικό θέατρο της ομάδας καλυβίων παρουσιάζει το θεατρικό ΄΄Η ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ ΄΄
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Καραφά Μαρίνα
Ώρα 21.00.
Η ομάδα Ακορντεόν και οι λιλιπούτειοι μαθητές
της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου
Παρουσιάζει ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, “με άρωμα άλλης εποχής” .
Γλυκές νοσταλγικές γαλλικές μελωδίες και αγαπημένες κινηματογραφικές συνθέσειςτου Μάνου Χατζιδάκι, Nino Rota , Yann Tiersen ,Hans Zimmer.

Υπεύθυνη καθηγήτρια-διδασκαλία -διασκευή κομματιών : Τσιρώνη Μαρία

Τρίτη και  Τετάρτη 2 & 3 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης 20.00
Tο ΚΔΑΠ «Φαντασία» του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του





Πέμπτη 3 Ιουνίου 2015
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΕΙΚΑ, 4Ο Δ.Σ, 6ο Δ.Σ,9ο Δ.Σ, 20Ο Δ.Σ,10ο Δ.Σ,11-17οΔ.Σ,ΚΔΑΠ, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ,ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΠΗ,ΚΛΕΙΣΣΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2015
 «ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΚΙ ΑΣ ΧΑΡΩ»ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΣΙΑΜΗΣ ΦΑΝΗΣ.ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ.


Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ XOΡΟΥ: 2ο ,7ο ,19οΔΣ,ΟΧΘΙΩΝ,Μ.ΧΩΡΑΣ,Δ.ΕΝ.ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ,ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Κυριακή 7 Ιουνίου 20154

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ : 1ο Δ.Σ , 3ο Δ.Σ, 5ο Δ.Σ, ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ YOGA
 ***
Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "International food show Taipei 2015"



Ενόψει της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “International food show Taipei 2015” που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν στη Ταϊπέι, από 24-27 Μαΐου 2015,  ο Δήμος Αγρινίου καλεί τις επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων του αγροτικού τομέα που επιθυμούν να τοποθετηθούν τα προϊόντα τους στο εκθεσιακό περίπτερο, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου στο τηλ. 26413 63550 ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Γιώργο Μελιάδη  στο τηλ 6947709233.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων Ποτών της Ασίας, την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο και η συμμετοχή του Δήμου και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιείται  μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ταϊβάν, μέσω της Πρεσβείας της Ταιβάν στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση, με αντιπροσωπεία του Δήμου και επικεφαλής τον  Αντιδήμαρχο Toπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργο Μελιάδη .

Ο Δήμος Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας-ως τιμώμενη περιοχή- έχει εξασφαλίσει τη χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στην έκθεση και την προβολή της παρουσίας της μέσω συγκεκριμένου Media Plan (Prοmo Pavilion Display Case, e-promotion.Κάλυψη από ΜΜΕ, θεσμικές Επιχειρηματικές συναντήσεις).

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι  συζητήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) κ. Kuo-Boug Chang και στελεχών της Πρεσβείας της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας), απέδωσαν . Θεωρώ πως η συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “International food show Taipei 2015”   μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Έχουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα στην περιοχή μας, οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες με τη συνδρομή  και του δήμου, είμαι σίγουρος πως μπορούν  να κατακτήσουν τις αγορές της ΝΑ Ασίας.» ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.
***
Ορισμός υπαλλήλου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Δοκιμίου και Καλυβίων


Σε ορισμό υπαλλήλου προχώρησε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Δοκιμίου και Καλυβίων.

Ο υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου Λαϊνάς Ιωάννης του Σπυρίδωνος, κατηγορίας ΔΕ, κλάδου ΔΕ Διοικητικού, με βαθμό Γ΄, θα εξυπηρετεί:

α) τους κατοίκους ή δημότες της Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου καθώς και της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων της Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Δοκιμίου.

β) τους κατοίκους ή δημότες της Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου καθώς και της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων της Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων.
 ***


ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Αιτ/νίας, στα πλαίσια προστασίας και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού, διοργανώνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00 έως 13.00 στο Κοινωνικό Ιατρείο (Παλαμά 20, τηλ: 2641033582) δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο των δημοτών μας.

Στόχος είναι η διερεύνηση κυρίως διαταραχών του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα) και σκοπός η συνολική βελτίωση των δεικτών υγείας και ευημερίας του πληθυσμού.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί χωρίς ραντεβού