«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Λειτουργία του Δασαρχείου Αμφιλοχίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Λειτουργία του Δασαρχείου Αμφιλοχίας.

Η επίσκεψη στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας στις 09.02.2010 και η συζήτηση με τους εργαζόμενους ανέδειξε ότι ο οργανισμός αυτός παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις πλευρές του.
Πρόκειται για το Δασαρχείο που έχει υπό την ευθύνη του τη μεγαλύτερη έκταση από όλα τα Δασαρχεία της Ελλάδας και λειτουργεί με το παρακάτω προσωπικό.
Από το υπάρχον οργανόγραμμα που προβλέπει 5 δασολόγους υπηρετεί μόλις ένας και ένας δασάρχης. Από τους 11 δασοπόνους υπηρετούν μόνο 3 και από τους 20 δασοφύλακες υπηρετούν οι 8.
Διαθέτει ένα αυτοκίνητο για να καλύψει τις ανάγκες του Δασαρχείου. Λίγα καύσιμα διατίθενται για τις ανάγκες ενώ μικρά κονδύλια διατίθενται για τη διάνοιξη δρόμων δασοπροστασίας. Για πολλά χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σκληρής πραγματικότητας. Έλλειψης πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος. Τεράστιες εκτάσεις δασών και περιουσιών παραδίδονται κάθε χρόνο στις φλόγες και οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ δεν έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
Η συγκρότηση Ενιαίου Κρατικού Φορέα Δασικής Διαχείρισης και Προστασίας, στελεχωμένου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές θα έδινε λύση στα θέμα της προστασίας των δασών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
• Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας με προσωπικό μόνιμο και εκπαιδευμένο ώστε να ανταποκρίνεται ο οργανισμός στις σύγχρονες ανάγκες.
• Τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση για τη διάθεση κονδυλίων και εξοπλισμού για τη στήριξη της δασοπροστασίας τόσο της συγκεκριμένης περιοχής όσο και της χώρας μας.
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους