«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ερευνήσει τα αίτια και τις ευθύνες για την παραποίηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

5 Μαρτίου 2010


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ερευνήσει τα αίτια και τις ευθύνες για την παραποίηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων


Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε έρευνα για να αποκαλυφθεί «πώς ολόκληρη η πολιτική και διοικητική αλυσίδα από την Αθήνα μέχρι της Βρυξέλλες, μέσω Φρανκφούρτης, αγνόησε την παραποίηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων και γιατί».

Η πρόταση αυτή για διενέργεια έρευνας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατατέθηκε από τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Γκυ Βέρχοφστατ. Την σχετική έρευνα θα διευθύνει η, επίσης φιλελεύθερη, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σούζαν Μπόουλς η οποία και θα καλέσει να καταθέσουν για το ζήτημα αυτό εκπρόσωπους της Κομισιόν, του Eurogroup, της Eurostat, της ΕΚΤ, της ελληνικής κυβέρνησης και επενδυτικών τραπεζών.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν να γνωρίσουν την αλήθεια για τα αίτια και τους υπαίτιους των δεινών τους. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι Έλληνες πολίτες που διψούν να μάθουν την αλήθεια δεν περιμένουν να την μάθουν από τις, κατ΄ευφημισμό, «εξεταστικές» Επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ελπίζει ότι η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ρίξει άπλετο φώς στις ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών για την παραπλάνηση των Ευρωπαίων εταίρων τους και θα προσδιορίσει τις ανεπάρκειες των Ευρωπαϊκών θεσμών που επέτρεψαν να θεωρηθούν ακριβή τα πλαστά Ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

Η έρευνα αυτή και τα αποτελέσματά της ίσως φανερώσουν τα θεσμικά και πολιτικά κενά του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και την ανάγκη συμπλήρωσης της νομισματικής ενοποίησης της Ευρώπης με την αντίστοιχη πολιτική.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι οι προτάσεις του προέδρου των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Γκυ Βέρχοφστατ, για μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων για την λήψη αποφάσεων οικονομικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό - ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επίκαιρες.