«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Περί παρκόμετρων αντίλογος …

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ

Το να επιβάλλεται ένα νέο χαράτσι στους Δημότες της πόλης αλλά και στους λιγοστούς έως ανύπαρκτους πια επισκέπτες της, σε εποχές πρωτόγνωρης και βάρβαρης λιτότητας, είναι ένα μείζον θέμα το οποίο όμως ας το αξιολογήσει και ας εκφραστεί ο κάθε πολίτης με τον τρόπο που εκτιμά!!!
Το να επιχειρείται όμως το συγκεκριμένο μέτρο της «ελεγχόμενης» στάθμευσης να παρουσιαστεί ως μέτρο που ευνοεί και βοηθά το εμπορικό κέντρο και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, αυτό αποτελεί πρόκληση.
«Ανθρώπινη» πόλη δεν είναι η «νεκρή» πόλη. «Ζωντανό» εμπορικό κέντρο δεν είναι το «στοιχειωμένο» κέντρο. Η καρδιά της πόλης, το «εμπορικό της κέντρο» με τις παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων και ο τρόπος που αυτές υλοποιούνται, έχει γίνει ουσιαστικά «μη επισκέψιμο».
Επιβάλλοντας εσχάτως και το μέτρο της «επί πληρωμή» στάθμευσης με μέγιστο χρόνο παραμονής στην ίδια θέση τις δύο (2) ώρες (όταν μάλιστα αυτό αφορά τον διευρυμένο – μεγάλο δακτύλιο της πόλης) τότε ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι ένας: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ, Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ».
Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν ότι στην κυκλοφοριακή μελέτη (για την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έγκαιρα και έγκυρα είχε εκφράσει τις θέσεις του δημόσια και συγκεκριμένα) και στην οποία κυκλοφοριακή μελέτη πριν από όλες τις άλλες παρεμβάσεις, υπάρχουν προβλέψεις για 6 (έξι) πέριξ του κέντρου ελεύθερους – υπαίθριους χώρους στάθμευσης (γήπεδο Παναιτωλικού – Σφαγεία – Αγ. Τριάδα κ.λ.π.) που ποτέ!! δεν υλοποιήθηκαν ενώ ήδη προχωρούν κι εκεί οι πολεοδομικές παρεμβάσεις, δεν μπορούμε παρά να καταλογίσουμε στη Δημοτική αρχή πρόθεση!!!
Πρόθεση να μεταφέρει την Εμπορική Δραστηριότητα μακριά από το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης σε περιφερειακές αγορές όπου μονοπωλούνται ήδη από πολυεθνικές επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα συγκεκριμένων συμφερόντων.
Εκεί και ελεύθερη δωρεάν στάθμευση εξασφαλίζεται με την ανοχή των υπηρεσιών του Δήμου, της Τροχαίας , της Πολεοδομίας κ.τ.λ. αλλά και απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης με ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου απευθύνεται στην Δημοτική Αρχή αλλά και σε όλους τους Εμπόρους, Ελεύθερους Επαγγελματίες και κατοίκους του ευρύτερου ιστορικού κέντρου και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογούν.

Όταν τα καταστήματα του κέντρου αναγκαστούν να κλείσουν και η εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα φύγει από αυτό, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν για το σύνολο του κοινωνικού και οικονομικού ιστού αυτής της πόλης.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ