«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες του λαού, γιατί δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα.
Η αλληλεγγύη των ηγετών των χωρών αυτών προς την Ελληνική Κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα αλληλεγγύη στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την συνεργασία της Ε.Ε. και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Οι ανησυχίες εντείνονται για τα ανταλλάγματα που φαίνεται ότι έδωσε η κυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσον αφορά την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και την τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στον σχεδιασμό της «αντιπυραυλικής ασπίδας» και στην αξίωση για νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Καθώς επίσης και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε σχετικά με το «Κυπριακό».
Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να ενημερώσει το λαό για τον ρόλο που ανέλαβε για πιο ενεργητική στήριξη των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και την χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρας προτεκτοράτου τους για να ελέγχονται από τα αμερικανικά κεφάλαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Είναι φανερό ότι η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των μονο–πωλιακών ομίλων στην περιοχή, εγκυμονεί νέους κινδύνους και βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Η Γ. Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα