«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ…ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ), ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΙΤΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτης Αιτωλ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα τον αποκλεισμό του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιτομένων του Δήμου Παναιτωλικού από τα πλέον βασικά μέσα επικοινωνίας, όπως είναι το ιντερνέτ και τα κρατικά κανάλια τηλεόρασης. Στην ερώτησής της η Βουλευτής αναφέρει τα εξής:
«Το Δημοτικό Διαμέρισμα Σιτομένων του Δήμου Παναιτωλικού του Νομού Αιτωλ/νιας, απαριθμεί πάνω από 150 σπίτια και οικογένειες με νέα παιδιά τα οποία ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Βρίσκεται στους πρόποδες του Παναιτωλικού Όρους και απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου. Και ενώ σήμερα, που στην υπόλοιπη Ελλάδα μιλάμε για νέες τεχνολογίες και ψηφιακή τηλεόραση, το εν λόγω χωριό εξακολουθεί και στερείται τα πλέον βασικά μέσα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Συγκεκριμένα στο εν λόγω Δημοτικό Διαμέρισμα, τα τηλέφωνα είναι συνδεδεμένα ασύρματα, με το τηλεφωνικό κέντρο Αγίου Βλασίου με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση στο Ιντερνέτ αφού δεν μπορεί τεχνολογικά να υποστηριχθεί μια τέτοια λειτουργία.
Επιπλέον κοντά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιτομένων, η Cosmote για τις δικές της ανάγκες, έχει εγκαταστήσει κεραία εκπομπής αλλά δεν υποστηρίζει σήμα 3ης γενιάς (G3), που σημαίνει απλά, πως ούτε από αυτό το μέσο είναι εφικτή η πρόσβαση στο Ιντερνέτ, αφού το διαδίκτυο για να λειτουργήσει χρειάζεται σήμα 3ης γενεάς (G3).
Επίσης το Δημοτικό Διαμέρισμα Σιτομένων είναι αποκλεισμένο και από την πρόσβαση στα κανάλια της τηλεόρασης, αφού ούτε τα κρατικά δεν εκπέμπουν. Οι φορολογούμενοι πολίτες του συγκεκριμένου Δημοτικού Διαμερίσματος, πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ για την ΕΡΤ, χωρίς βεβαίως να έχουν πρόσβαση στα κανάλια της ΕΡΤ. Το όποιο σήμα υπάρχει είναι εξ αντανακλάσεως και με χιόνια, που θυμίζει το ξεκίνημα της τηλεόρασης στην Ελλάδα.»
Καταλήγοντας στην ερώτησή της η Βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς εάν προτίθενται να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιτομένων τα πλέον βασικά μέσα επικοινωνίας, ιντερνέτ και κρατικά κανάλια τηλεόρασης.