«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΪΚΑΣ-ΓΛΥΠΤΙΚΗ

1ος Εικαστικός Κύκλος Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια του 1ου Εικαστικού Κύκλου - Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
του Βασίλη Παπασαϊκα – Γλυπτική το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, στις 7.00 μμ, στη Γλυπτοθήκη Χρήστου Καπράλου.

Πρόκειται περί εκδόσεως ΄΄ επιτεμνώσης κατ΄απολογισμόν΄΄, το όλον έργο του καλλιτέχνη δεδομένου ότι αρχίζει με σχέδια και γλυπτά της παιδικής, προσπουδαστικής και σπουδαστικής ηλικίας του.
Καθώς αναπτύσσεται παρουσιάζει επιλογές των κατά την κρίση του αξιολογότερων έργων του, τα οποία διαιρούνται σε 3 μεγάλες κατηγορίες, τα έργα δηλαδή της προσωπικής δουλειάς του ,τα μνημειακά και τις μακέτες ενώ κατά διαστήματα παρεμβάλλονται κείμενα του ίδιου ,τα μεν αφηγηματικής φύσεως, τα δε απόψεων του πάνω στα νομιζόμενα του ισταμένου εικαστικού γίγνεσθαι ,καθώς όπως λέει ο ίδιος το έργο και οι απόψεις ενός εικαστικού μας δίνουν ένα πλήρες ολόγραμμα του.
Ο Βασίλης Παπασάικας όντως ο ίδιος Αγρινιώτης (τόπος καταγωγής και κατοικίας Καινούριο Αγρινίου) θεωρεί ευτύχημα το γεγονός ότι η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα .
Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε στο Καινούριο το 1956 από γονείς αγρότες ,το Γιώργο και τη Θεοφανία Παπασάικα . Σπούδασε σχέδιο κοντά στον Βρασίδα Βλαχόπουλο και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984.
Έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.. Πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.
Η επιμέλεια του βιβλίου ,η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έγινε από τον οίκο ΑΔΑΜ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση
χορηγία της εταιρείας ΘΕΣΤΙΑ Ε.Π.Ε.